Az emberek szeretik az esküvőket tartani vagy csak azért csinálák, mert társadalmi elvárás?
Én személy szerint semmi örömöt nem látok benne, hogy akkora felhajtást kell belőle csinálni és rengeteg pénzt erre elkölteni. Nem is a két félről szól az egész, hanem a rokonságért, barátokért szervezik, mert ezt várják el.
Lehet kicsit eltúlzom, de nekem semmi kedvem ehhez a templomi ceremóniához mulatós, gazdás idétlenkedéshez. Nagyon ciki visszafogottabb, szűk körben tartani esküvőt?
Gondolom, akiknek van pénze.
Meg ahol szokás.
Társadalmi elvárás, ami keveredik az akkor nagy boldogság érzésével, hisz a szerelemben nincs agyi működés.
Viszont a közelgő válás esetén már nem szokott ilyen nagy banzáj lenni... Vajon miért nem?
Pedig az is ízgi tud lenni:):):)
Ha nincs gyereked,üres az életed.
Mivel unatkoznak,így beiktatják.
A férfi pedig gyenge ma,enged.
Magához láncolja a nő egy gyerekkel,egy papírral.
Bukod a pénzed,kocsid,házad.
Ő pedig olyat kér,amiből a történelemben egy férfi sem engedett akiben több tesztoszteron volt mint esztrogén.
Azt,hogy limitáld miatta az életed,vérvonalad,stb.
Igen, eltúlzod, van aki szereti van aki nem.
Engem pl sehogy nem lehetne rávenni, de van aki azért csinálja, mert vágyik rá, az megint más kérdés miért-.
Társadalmi nyomás, ilyenkor lehet a legjobban reprezentálni a szomszédok, rokonok és ismerősök felé a vagyont, rossz ízlést és bunkóságot. Hogy a következő alkalommal már valamelyik szomszéd/rokon/ismerős érezze magában a kényszert, hogy túltegyen az előzőn.
Ha pedig elég ilyen történik és már senki sem emlékszik, hogy mikor, miért és hogyan kezdődött az egész, azt elnevezik tradíciónak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!