Miért reklámozzák szép lányokkal, helyes fiúkkal, meg társadalmi üzenetekkel a Coca-Cola-t?
Ja a kedvencem, hogy a meki ezerrel reklámozza, hogy mennyire műanyagmentesek lettek. Persze amig nem volt kötelező érvényű törvényi szabályozás, addig tojtak rá.
Nem ezek a cégek azok, amikben a társadalmi felelősségvállalás jelentős lenne. Max addig, ameddig a bevételt növeli
Mert az óriáscégek teljesen érinthetetlennek érzik magukat ebben a teljesen elszabadult kapitalista világban, ahol nagyobb hatalmuk van, mint a legnagyobb országoknak. Ha jó a marketing és szép, esztétikus a felület, akkor a kritikus gondolkodásra képtelen tömegek jó kedvvel fogyasztanak tovább, bármiféle kételkedés, gondolkodás nélkül. Másra nincs szükség, belefér a környezet, bolygó tönkretétele, a rabszolgatartás, a gyerekmunka, akármi.
Nincs aki láthatóan felszólalna ellene, ellenük, mert azoknak a tereknek a nagy részét, ahol hangot lehetne adni a kritikának, szintén ugyanezek a cégek kontrollálják.
#5.
A kérdésre a választ tudom és egyértelmű is. Éppen ezért nem a gazdasági kategóriába tettem ki. Ez inkább egy társadalmi problémákra utaló kérdés, ami egy bújtatott kritika is egyben.
#7.
Én antikapitalista vagyok. Szerintem elég volt a multik uralmából, be kellene tiltani mindet. Károsak. A bolygó tönkremegy, szegény embereket használnak ki, a naiv embereket félresöprik. Nekik semmi se szent.
A jó marketinggel ezeket felül lehet írni.
Szerintem senki ne fogyassza, mert méreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!