Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan gyerekkel akinek van...

Olyan gyerekkel akinek van valami allergiája hogy oldjátok meg a nyaralást, esküvőket, eseményeket?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam nem ehet glutént. Cöliákja van. Hogyan menjünk el bárhová ha ő csak olyan ételt ehet emiben semennyi glutén sem kerülhet. Tiszta edény, kéz és konyha kell hozzá. Egy étterem sem szolgál fel telljesen gluténmentes dolgokat ha az pl sültkrumpli vagy egy olyan leves amiben nincs liszt az sem 100%ig tekinthető gluténmentesnek.

Ti hogy oldjátok meg?

jún. 1. 23:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Keresd meg ezt a csoportot a fb-on, mindenre is megtalálod a választ :) Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok
jún. 1. 23:52
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

gyerekemnek is az van ,ės simán elmehetünk bárhová viszünk magunkal a sajåt ételėböl vagy itthon eszik azt kėsz .

semmibe nem korlåtoza fiamat az hogy nem ehet glutént ės glutėnt is tartalmazhato élelmiszert.

étterembe nem járunk ,itthon meg csak a saját ėlelmiszerėt eszi ami egy külön nagy dobozba van neki.

mielött elindulunk eszik itthon azt kész.

jún. 2. 07:21
 3/16 anonim ***** válasza:
30%
Mindenütt kaphatoak gluténmentes élelmiszerek és ugyanígy kb mindenütt -nyilván itt nem egy kis falut kell erteni- vannak mindenmentes éttermek is. Előre utána lehet ennek nézni. Ha nincs olyan étterem, akkor meg apartmant bérel az ember és megoldja a főzést. Lagziba én kisgyereket amúgy se vinnék, így ez a probléma nálam nem merülne fel. Ha mégis, akkor nyilván olyan esküvőről van szó, ahol a pár nagyon közeli rokon vagy barát, ők meg egyértelműen gondoskodnanak arról, hogy a gyereknek is legyen valami.
jún. 2. 07:21
 4/16 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem megoldható, hogy ott a helyszínen garantáltan gm kajához jusson, akkor külön kell rá főzni.

Kitartás!

jún. 2. 07:37
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Úgy, hogy rá külön van főzve, s azt eszi, viszi magával. Külön nasis doboz, stb.
jún. 2. 11:44
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem volt belőle probléma hogy esetleg nem akarta megenni azt az ételt amit vittél neki? Vagy kellett a te ételedből is ?
jún. 2. 12:00
 7/16 anonim ***** válasza:
92%
Ez egy élethosszig tartó, szigorú diéta. Nincs olyan, hogy kell a te ételedből. Pont.
jún. 2. 12:03
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a gyermek? Muszáj belenevelni, hogy diéta van, sajnos muszáj. Próbálj változatosan főzni.
jún. 2. 12:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A múltkor jónagy vita kerekedett itt ebből, csak azt hiszem ott cukros gyerkőc volt az alap és ovi, vagy suli.

Mivel nála ez élethosszig tartó életforma lesz (hacsak fel nem találnak addig valamit), ha megkívánja más ételét sem tehetsz mást, minthogy elmondod neki ezt miért nem szabad. Akkor is, ha nehéz, akkor is, ha szeretné. Szomorú, de ez van. Ami szerintem nagyon fontos ilyen helyzetben, hogy ne betegségtudatot nevelj belé, hanem egy átlagtól eltérő életformát, ami nem tragédia, csak más, így picit nehezíti az életet, de ennyi.

jún. 2. 12:45
 10/16 A kérdező kommentje:

Szeptembertől oviba fog járni oda én fogok ételt csomagolni. Ha megyünk valakinél viszek valami rágcsálni valót amit tudom,hogy glutén mentes így azon sem kell aggódniuk mivel kínálják meg a kisfiam. Meg ugye ha megyek valahová illik vinni valamit.

Ha itthon pizzáztunk neki vettünk olyan gyors fagyasztott glutén menteset, amúgy nagyon finom. De a valahová elmenést, étterembe, kiránsulást nem tudom hogy oldjam meg hogy nekünk is élvezetes legyen és ő se érezze magát rosszul.

jún. 2. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!