Támogatnád a halálbüntetés visszavezetését Magyarországon? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?
Nem. Jogásznak tanulok, és egyetértek az Alaptörvény azon pontjával, hogy az élethez való jog mindenkit megillet.
Amúgy van fent egy film: Kivégzés előtt: Az utolsó 24 óra
Én végig néztem, és akkor döbbentem rá, hogy ez tényleg mit is jelent.
Senkinek nincs joga elvenni egy ember életét, és ez így van rendjén. És rendben, aki embert ölt az megtette, de nálunk hála az égnek még van TÉSZ, és ezeket az elítélteket életük végéig el lehet különíteni a társadalomból. /Tudom, az meg hogy nem sérti az alkotmányos emberi jogokat, hogy egy embertől elvesszük élete végéig a személyes szabadságát? Nos, ez egy örök vita marad/.
Próbáld meg jogászként ezt elfogadtatni a már megölt emberekkel és a hozzátartozóikkal, - hogy a megölt embernek is joga volt az élethez, csak valamiért, valakik ezt nem tudták garantálni, érvényesíteni!
Látatlanban írom, hogy egy nanosecundum alatt újragondolnád igazságérzeted ezen vonulatát, ha a szemed láttára ölnék meg egy szerettedet úgy, hogy közbe sem tudsz lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!