Ha valaki teljes szívéből egy másik ember halálát akarja, akkor ő jó ember?
Lehet olyan eset, amikor ez normálisnak minősül és elfogadható?
Pl. Ted Bundy kivégzésénél több 100-an gyűltek össze, és kántálták hogy "Burn, Bundy, Burn". Volt aki azt nyilatkozta, hogy élete legboldogabb napja volt, mert akkor végezték ki őt.
Számít az "indíték" ilyen esetben? Vagy ez ugyan annyira elítélendő, mintha valaki mondjuk irigységből akarná valaki halálát?
Semmi sem fekete-fehér.
A britek mai napig ünneplik Thatcher halálát, az amcsik meg Trumpét fogják. Jogosan. Ami engem illet, én a szomszéd sírják fogom lehugyozni, amint megdöglik a szemétláda.
Nekem a nagymamám már nagyon szenvedett a halála előtt, és az anyukám is ezáltal, mert nem találtunk ápolót, aki vállalta volna, ezért neki kellett.
Én pedig amiatt szenvedtem, hogy anyukámat minden nap sírni látom. A mamám a vége felé amellett, hogy mindene fájt már, rettenetesen gonosz, rosszindulatú, akaratos, makacs, hisztis és parancsolgatós lett, meg mindenféléket hazudott. Felhívta pl az ismerősöket, és azt mondta nekik, hogy anyám éhezteti őt.. meg ilyesmik.
Kívántam a halálát, reméltem, hogy már nincs sok hátra neki. Anyám tisztára idegroncs lett tőle, azt hittem, ő hamarabb rámegy...
Aztán egyszer rosszul lett a mamám, és a kórházban meghalt.
Megkönnyebbültünk.
Mindenkinek csak szenvedés volt ez a pár hónap... biztos vagyok benne, hogy a mamámnak is az volt... Jóindulatból kívántam a halálát, kívántam, hogy szűnjön meg végre mindenki szenvedése.
Úgyhogy igen, szerintem vannak helyzetek, amikor elfogadható, hogy kívánjuk valaki halálát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!