Támogatnád a halálbüntetés visszavezetését
Magyarországon?
Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?
#Halálbüntetés visszavezetése
Támogatnám, de csak abban az esetben, ha biztosan bizonyítható a bűnösség és csak olyan helyzetekben alkalmaznám, ahol indokolt. Például sikkasztás miatt nem végeznék ki embert, de gyilkosság, kínzás, nemi erőszak, terrorcselekmény miatt már annál inkább. Felesleges abban bízni, hogy ezek az emberek megjavulnak, többségében visszaeső bűnözők, akik tudatosan ártanak újra és újra ártatlan embereknek. Minden kertész tudja, hogy a gazokat ki kell tépni ahhoz, hogy a kert érdemben virágozni tudjon; ilyen téren is ez lenne a hozzáállásom.
tegnapelőtt 18:14
Elsővel teljesen egyetértek.
tegnapelőtt 18:16
Nem. Azért, mert kb sosem lehet 1000%-ig biztos az, hogy valóban az az elkoveto, aki.
Valamikor én is azt gondoltam, vissza kellene hozni. Aztán láttam a David Gale élete című filmet, és utána néztem, hogy pl az USA-ban évente hány 30-50 éve börtönben ülő rabrol derült ki, hogy ártatlan....
tegnapelőtt 18:18
Támogatnám.De csak abban az esetben ha engem végeznének ki.
tegnapelőtt 18:25
Ez nem támogatás kérdése, hogy ha sokan támogatják akkor majd lesz. Örök élet és ingyen sör is lehetne támogatási listán, nem ezen múlik a bevezetése. A te szavadnak itt nincs érvénye, népszavazást nem írhatnak ki róla, harmadrészt az EU-tagsághoz ennek eltörlése alapfeltétel.
tegnapelőtt 18:27
"Támogatnám, de csak abban az esetben, ha biztosan bizonyítható a bűnösség"
Ezzel az a gond, hogy elítélni eleve csak akkor lehet valakit, ha biztosak a bűnösségben, ha egyértelműen rá mutatnak a bizonyítékok. Ennek ellenére derülnek ki rendszeresen a téves ítéletek.
tegnapelőtt 18:29
Semmiképp sem. Ők munkaerő. Képesek olyan jövedelmet előállítani, ami magasabb, mint az eltartásuk költsége. Tehát a börtön/fegyházakat a jelenlegi eltartóhelyek és rehabilitációs központok helyett kemény munkatáborokká szervezném, a legembertelenebb munkákat végeztetném el velük.
tegnapelőtt 18:36
Mivel jelenleg nincs se jogállam, se jogbiztonság, ezért semmiképpen sem!
tegnapelőtt 18:40
Igen, támogatnám. Lassan több dugig belakott börtön van, mint oktatási intézmény! Az is csücskös, hogy mesterségesen és teljesen feleslegesen tartunk olyan embereket adófizetői pénzekből életben, akik értékrendjében nem érték az emberi élet, testi épség vagy békés viszonyulás és eszük ágában sincs a normális többséghez semmilyen szinten sem alkalmazkodni.
Jogaik vannak, miközben még arra sem kötelezhetőek, hogy a saját tartásuk árát kitermeljék. Abszurd!
tegnapelőtt 18:41
10/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdemleges válaszokat!
Kapcsolódó kérdések: