Vannak olyan fővárosi közterületek, amit a névváltoztatása ellenére a régi nevükön neveztek?
Ha itt felsorolnám az összeset, kibuknátok!
Moszkva tér
Marx tér
Engels tér
Népköztársaság útja
November 7-e tér
Lenin körút
Tolbuchin körút
Május 1 út
Mártírok tere
Ságvári liget
Élmunkás tér...
Vörös Hadsereg útja
Szerintem nem is folytatom, mert ballisztikus rakétát indítotok rám, ha megtudjátok, hol lakom!... :DDD
Ha alaposan körülnéztek - pl. térképen, - a mai napig van olyan település, ahol nagyon jól elfér a Vörös Hadsereg - a vagy az ehhez hasonló néven futó utca, mert nem ezt tartják a legfontosabb problémájuknak az ott élők, - pénzbe kerül minden ilyen bürokratikus, kisstílű játék és inkább értelmesebb dolgokba ölik azt, amiből állandóan kevés van szinte mindenhol. Speciel, engem sem érdekel, hogy Rosenberg Házaspár utcának hívnak egy utcát, ha az azt magába foglaló településen az emberek jómódban élnek, - van tisztes megélhetésük, jövedelmük, anyagi és létbiztonságban élnek, megfizethetőek és működnek a szolgáltatások, van működő önkormányzat, óvoda, iskola, étterem, szórakoztató központ, van élet - és így tovább. Létráról tojok arra, hogy CXIX. Szvatopluk Maharadzsa a főutca neve - és hasonlók, - ha élhető a hely!
A Moszkva tér, az számomra Moszkva tér marad, pedig engem aztán nem lehet oroszpártisággal vádolni. De nekem jobban tetszik, és ha a Nagyvárad tér, az Amerikai út, Francia út, Mexikói út, meg a Havanna-lakótelep oké, akkor a Moszkva tér miért ne lenne az. Én úgyhagytam volna, mementóként a vasfüggöny mögötti időkre. Szerintem kár úgy tenni, mintha ez sosem történt volna meg, mikor a következményeit a mai napig nyögjük, leginkább társadalmi szinten.
A kedvenc közterem egyébként a Bud Spencer park. Zseniális, hogy akkora kultusza van ennek a karakternek Magyarországon, hogy elneveztek róla egy parkot. Akkor pláne beleégett az emlékezetembe, mikor csak egy chilles vasárnap délutánt akartam, bicikliztem a Duna mellett, és megálltam, hogy akkor én ebben a szimpatikus nevű parkban leülök a fűbe megenni a szendvicsemet, és megtámadtak a darazsak (annyi szúrt meg, hogy a sürgősségin kötöttem ki, a biciklimet közben ellopták onnan, de legalább a darázsfészket kiiktatták a fából, ami alá leültem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!