Névváltoztatás tisztelettel a múltra. Lehetséges-e így?
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy a család régi nevét, (Одоевские) újra fel tudnám-e venni hivatalosan akár itt Magyarországon. 1917-ben jött a család egyik része Magyarországra, és felvettek egy másik nevet; én viszont szeretném a mostanit egyesíteni a régivel úgy, hogy "A nevem, [amit a családom felvett]-Одоевские". Nem szeretném, hogy a múlt elvesszen.
Előre is köszönöm a válaszokat.
16F
Cirill betűkkel aligha, de szerintem helyes átírással simán, pl. Kovács-Odojevszkije Péter.
(De sztem az Odojevszkj elegánsabb: hímnem, egyes szám és természetesebben is hangzik magyarul.)
Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még.
És ezt mivel tudnám bebizonyítani? Vagy erről jobb lenne a szüleimet megkérdeznem higyan
lehetséges? :D
Köszönöm a segítséget!
És ha bizonyítani tudom, ahogy az 1. (2) is írta, hogy a családom használta ezt a nevet?
Bocsánat hogy két üzenetben írok csak véletlenül kiírtam
Én úgy tudom, hogy csak olyan nevet lehet csak szabadon felvenni ami megfelel a jelenlegi helyesírási szabályoknak.
Ami meg nem felel meg akkor ott kell dokumentumokkal bizonyítani, hogy van rokoni kapcsolat a felvenni kívánt családi névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!