Vezetéknevet változtatnék! Melyik opció az elfogadott?
Sziasztok! Úgy döbtöttem, itt az ideje új életet kezdeni, új névvel is. Apámmal nagyon megromlott a viszonyom, undorodom ettől a vévtől.
Sok bajt okozott. Nade nem is ez a lényeg. Hanem egy új vezetéknevet kitaláltam magamnak, de azt olvastam, hogy csak magyaros hangzású lehet. Ez mit is jelent pontosan?
Például: Red, Green, Blue, Dark. Példaként. Ezeket elutasítanák? Nincs benne W, Y, sch, stb idegen írásmód. Nyílván nem akarok White-t, de white helyett Vájt-ot se csak mert így magyarosabb.
Akkor mit engedélyeznek. Már átolvastam, mit nem. Tehát pl Németh, Weöres, Bródy nem. Schwarzenegger, Smith, Walker nem. De ezek régies, vagy idegen hangzású és írasmódúak. Rendben. Nem is akarom, de az idegen hangzású, de magyar írasmódú az engedélyezett? Ezt nem értem nem világos számomra.
Nem akarok magyar szótárból kinézett, foglalkozás, vagy tágy nevét adni magamnak. Pl nem tetszene az Asztal, de Asztalos se. Magyar szavak közül semmi nincs ínyemre.
4/7
Hangzásra a Red magyaros szerintem vagy a Zéró, de egy Black, White nyílván nem. Pl Zéró tetszene is. De a Twoo kilőve.
Mi számít annak, mi nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!