Vezetéknevet változtatnék! Melyik opció az elfogadott?
Sziasztok! Úgy döbtöttem, itt az ideje új életet kezdeni, új névvel is. Apámmal nagyon megromlott a viszonyom, undorodom ettől a vévtől.
Sok bajt okozott. Nade nem is ez a lényeg. Hanem egy új vezetéknevet kitaláltam magamnak, de azt olvastam, hogy csak magyaros hangzású lehet. Ez mit is jelent pontosan?
Például: Red, Green, Blue, Dark. Példaként. Ezeket elutasítanák? Nincs benne W, Y, sch, stb idegen írásmód. Nyílván nem akarok White-t, de white helyett Vájt-ot se csak mert így magyarosabb.
A korod azért lényeges, te nagyon okos, mert 18 év alatt mindkét szülőd beleegyezése szükséges.
A névváltoztatási kerelmet indokolni kell. Azt is, hogy miért nem akarod a mostanit és azt is, hogy miért szeretnéd azt, amit. Nos, az eddigiek alapján nem tudom elképzelni mivel tudnál bármilyen nevet is indokolni
31/
Köszi a válaszod.
Tudom a Smith nem, mert magyartalanul képzett. De a Szmissz már, viccesen hangzik a példa okáért, de magyaros hangzású. Mert a magyar hagyományoktól (ahogyan írjuk úgy mondjuk) nem tér el. És az van leírva hogy ha szószerint értelmezzük akkor én azt úgy értelmezem.
A -vics toldalék NEM magyaros! De bármilyen létezö MAGYAR szót választhatsz, és a szavak többségének nincs negatív értelme.
Csúfogatni MINDENT lehet, akkor is, ha nem magyar, az általad említett adgol szavakkal elöre borítékolható a csúfolkodás - szóval ez nem érb.
Lehetsz Virág/Virágcsokor, Bokor/Fa/Fás, Hegy/Hegyi, Szakadék, Folyó/Folyami, Szalag, Borbolya, Meggyfa/Meggyesi, Köris, Ház/Házi, Rózsa, Festmény, Könyves, Világos/Világosi, Tölgyes, Sátor/Sátoros/Sátorosi, Trombitás, Vándor, Erdös/Erdei, Padlós, Gerendás, Kertes/Kertész, Budai, Györi, Miskolci, Szegedi, Tüzes/Tüzesi, Tözeges, Füszeres, Világjáró, Macskási, Zerge, Mecseki, Tiszai, Dunai, meg még millió egyéb, emellett az összes keresztnevet is használhatod, ami magyar eredetü.
"Tudom a Smith nem, mert magyartalanul képzett. De a Szmissz már, viccesen hangzik a példa okáért, de magyaros hangzású. Mert a magyar hagyományoktól (ahogyan írjuk úgy mondjuk) nem tér el. És az van leírva hogy ha szószerint értelmezzük akkor én azt úgy értelmezem."
Hát elég gyengécskén értelmezed, hogy finoman fogalmazzak meg. A Szmissz nem magyaros. A Kovács igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!