Vannak olyan fővárosi közterületek, amit a névváltoztatása ellenére a régi nevükön neveztek?
Szerintem is a Moszkva tér. Ez a Széll Kálmán idegesítő politikus név. Nagyon utálom, amikor politikusok politikusokra nevezik át a köztereket.
A másik rosszul hangzó hely a II. János Pápa tér. hogy lehet ezt kimondani nagyon gáz.
A Moszkva ter idejeben Kalefnak hivtuk.
Ilyen klasszik meg a budafoki Varoshaz ter, sokan meg mindig Jatanak nevezik, illetve a Czaban Samu ter Rakpalotan.
En is neha szoktam Felszab terezni, holott ovodas voltam, amikor ugy hivtak.
40F truecel
#3 teljesen mindegy mi volt még régebben. De ezt abba kellene hagyni, hogy politikusokra változtatják meg a közterületek neveit.
Én eleve emberekről csak ritkán neveznék el közterületeket, de politikusról, meg szinte soha, nagyon kivételes esetben.
Legjobban az állatokat, növényeket, meg mindenféle más érdekes dolgot szeretek, az jó érzéssel tölt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!