Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Spórolós, kiadós ételeket...

Spórolós, kiadós ételeket főzni, és az étkezésen spórolni valóban ciki?

Figyelt kérdés
Sokszor spórolós ételeket szoktam csinálni itthon a családnak is (pl. tojásleves és káposztás tészta, virslis krumplileves és tojásos nokedli, zöldbabfőzelék fasírttal, bácskai rizses hús savanyúsággal). Volt már hogy leszólták rokonok, barátok, hogy mi ilyen ételeket eszünk. Valóban elég szokatlan, régies dolog ez manapság? Odafigyelünk azért, hogy kevés szénhidrátod és cukrot, és sok rostos ételeket, magvakat, gyümölcsöt, zöldséget együnk, és van hogy lazacot vagy salátát eszünk. De a rokoni, baráti körben szinte csak ezek a modern, egészséges ételek a menők, nem is nagyon főznek olyanokat, mint mi. Persze beleférne nekünk, hogy mi is inkább csak ilyeneket főzzünk, de inkább azt a pénzt megspóroljuk. Ti hogy csinálnátok?

jan. 2. 11:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem szeretem ezeket a kajákat, de attól még tök normálisak. Én is szoktam pl gulyást, pörköltet, paprikás krumplit, brassóit, húslevest, rántott húst, borsó- vagy babfőzeléket stb-t csinálni, ha olyan kedvem van. Ha másmilyen, akkor meg indiait vagy kínait főzök. A szuperegészséges bulgurt, párolt halat meg egyéb reform borzalmak többségét ellenben ki nem állhatom.
jan. 3. 02:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez nehéz kérdés.

Mármint, én alapvetően egyetértek az élelmiszeren spórolással, mi is ezt csináljuk, menütervet írunk, sok idényzöldséget veszünk, akciókra figyelünk, nem rendelünk kaját, stb.

Ugyanakkor a magam részéről a családom egészségén nem akarok spórolni ilyen ételekkel. Mármint persze, mi is megeszünk pl. egy lebbencslevest, túrós csuszát, ilyesmit, mert vannak hagyományos "spórolós" magyar ételek, amiket szeretünk, de mondjuk 20%-ban. A maradék 80% pedig igen, egészségesebb étel, nálunk jóformán minden étkezésben van zöldség, a salát sem olyan, amit néha eszünky.

Szóval nem mindegy a mérték szerintem. Mert írod , hogy odafigyeltek, dehát amiket felsoroltál, meg úgy kvázi a "spórolós" ételek azok csupa szénhidratos, minimális tápanyaggal rendelkező ételek.

Nem cikinek mondanám, csak elgondolkodtatónak, ha az étkezesetek javarészét ilyenek teszik ki, hogy nem fontos, hogy normális, egészsegesen etesd a gyerekeid, családod?

Gondolom a család is azért jegyezte meg - bár közük nincs hozzá, én biztos nem jegyezném meg senkinek -, mert mindig ilyen kaják fogyasztását hallják tőled.

tegnap 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!