Spórolós, kiadós ételeket főzni, és az étkezésen spórolni valóban ciki?
Ez nehéz kérdés.
Mármint, én alapvetően egyetértek az élelmiszeren spórolással, mi is ezt csináljuk, menütervet írunk, sok idényzöldséget veszünk, akciókra figyelünk, nem rendelünk kaját, stb.
Ugyanakkor a magam részéről a családom egészségén nem akarok spórolni ilyen ételekkel. Mármint persze, mi is megeszünk pl. egy lebbencslevest, túrós csuszát, ilyesmit, mert vannak hagyományos "spórolós" magyar ételek, amiket szeretünk, de mondjuk 20%-ban. A maradék 80% pedig igen, egészségesebb étel, nálunk jóformán minden étkezésben van zöldség, a salát sem olyan, amit néha eszünky.
Szóval nem mindegy a mérték szerintem. Mert írod , hogy odafigyeltek, dehát amiket felsoroltál, meg úgy kvázi a "spórolós" ételek azok csupa szénhidratos, minimális tápanyaggal rendelkező ételek.
Nem cikinek mondanám, csak elgondolkodtatónak, ha az étkezesetek javarészét ilyenek teszik ki, hogy nem fontos, hogy normális, egészsegesen etesd a gyerekeid, családod?
Gondolom a család is azért jegyezte meg - bár közük nincs hozzá, én biztos nem jegyezném meg senkinek -, mert mindig ilyen kaják fogyasztását hallják tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!