Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Spórolós, kiadós ételeket...

Spórolós, kiadós ételeket főzni, és az étkezésen spórolni valóban ciki?

Figyelt kérdés
Sokszor spórolós ételeket szoktam csinálni itthon a családnak is (pl. tojásleves és káposztás tészta, virslis krumplileves és tojásos nokedli, zöldbabfőzelék fasírttal, bácskai rizses hús savanyúsággal). Volt már hogy leszólták rokonok, barátok, hogy mi ilyen ételeket eszünk. Valóban elég szokatlan, régies dolog ez manapság? Odafigyelünk azért, hogy kevés szénhidrátod és cukrot, és sok rostos ételeket, magvakat, gyümölcsöt, zöldséget együnk, és van hogy lazacot vagy salátát eszünk. De a rokoni, baráti körben szinte csak ezek a modern, egészséges ételek a menők, nem is nagyon főznek olyanokat, mint mi. Persze beleférne nekünk, hogy mi is inkább csak ilyeneket főzzünk, de inkább azt a pénzt megspóroljuk. Ti hogy csinálnátok?

tegnapelőtt 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom mint te, szerintem semmi gáz nincs ebben. A gáz inkább az ha emiatt lenéznek, mert nekem az ő álláspontjuk eléggé sznobizmusnak tűnik.
tegnapelőtt 11:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem ciki. De én nem szeretem ezeket az ételeket, pont mert túl kiadósak, nehezebb megemészteni őket, mint a “modernebb” recepteket, régen amikor így ettem, mindig fáradt voltam, amióta máshogy eszem, meg tele vagyok energiával, mindegy mi van.
tegnapelőtt 11:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha családom lenne én is így főznék, nem kéne gáznak lennie.
tegnapelőtt 12:01
 4/11 Metionin ***** válasza:
75%
Nem tudom, mi gáz ezekben az ételekben. A rokonok szerint mégis mit kellene főznötök? A legtöbb "modern" étel is régiek újjáélesztése vagy más nép régi ételének az átültetése az adott konyhába.
tegnapelőtt 12:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem érzem azt, hogy ezekkel bármi gond lenne. Bár ehhez az is hozzátartozik, hogy én/mi is szívesen és többször főzünk ilyeneket.
tegnapelőtt 12:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon kell spórolnom én még ezeknél is sokkal egyeszerubbeket eszem
tegnapelőtt 13:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyáltalán nem gáz. Az már probléma lenne, ha ezzel a jeligével vki csak krumplistésztát meg paprikáskrumplit főzne a családnak, és a gyerekek sem kapnának elég rostot és fehérjét. De amit leírtál, az teljesen normális étrend, még ha hagyományosabbak és kevésbé trendik is az ételek.
tegnapelőtt 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Rizseshús kivételével eszek ilyeneket, de például rizses virslit szoktam csinálni.
tegnapelőtt 15:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki, én is csinálnám, mert szeretem őket, de sajnos rögtön székrekedésem lesz, ha a napi kajám fele nem valami saláta.
tegnapelőtt 17:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Totálisan nem az.
tegnapelőtt 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!