Nem szánalmasak azok akik rendszeresen délig, vagy majdnem délig alszanak?
Ha valaki este 10-re megy dolgozni, reggel 6-ig melózik. Hazaesik és kb. 7 és fél 8 körül le tud feküdni aludni. Az a minimum, hogy délig alszik.
Vagy, van, aki 24 órázik, tehát reggel 6-tól, másnap reggel 6-ig. Amikor hazamegy reggel, ő is aludni fog minimum délig.
Kérdező, ebben mi a szánalmas?
Vagy irigyled azokat, akik tudnak délig aludni, mert te nem teheted meg? Vagy most mi a bajod?
Nem. Én is tudok tizenegyig meg délig aludni, ha olyan időszak van, hogy nem kell órákra járnom.(Egyetemista vagyok) Alapból nem kelek hamarabb, ha nem kell. Vizsgaidőszakban is sokáig alszok, szünetekben is. Egyszerűen automatikusan erre áll be a szervezetem. Miért ne alhatnék akkor, amikor akarok? Még azt se lehet mondani, hogy nem dolgozom szünetekben... Csak amióta tudok szakmai munkát végezni, azóta határidőre dolgozom otthonról, meg van heti egy késő délutáni meeting online. Amikor meg nem szakmai munkát végeztem, akkor online és telefonos ügyfélszolgálatos voltam. Betanulás után kértem is rögtön az éjjeli műszakot, addig csak azért voltam nappalos, mert betanulási időszakra az volt a kötelező. Nekem az éjjeli műszak több szempontból is jó volt. Egyrészt közelebb volt a természetes bioritmusomhoz, másrészt magasabb volt rajta a pótlék.
Ja meg megsúgom, hogy aki későn kel, az többnyire nem alszik többet. Én nem fekszem le este 8-10 óra között, hogy aztán másnap 11-12 körül keljek. Én éjfél előtt nem alszok, hanem többnyire 1-3 környékén (ha épp nem kell bemennek az egyetemre).
A környezetemet sem zavarom, max azt, akinek pszichésen sggfájása van az alvó emberekről. Tűzriasztót is aludtam már át koliban fényes nappal. Mellettem akár fel is lehet porszívózni (bár miért akarna valaki egy alvó ember mellett, sose értem, hogy miért nem ér rá) mert rázogatáson, meg a saját ébresztőmön kívül semmire nem kelek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!