Sokat költök étkezésre? 30F
Tesco gyorsfagyasztott zöldborsó 450 g 329 Ft
És egy ember egy levesébe nem kell negyede sem...
“Az ebédem nagyobb tétel, vegyesen szoktam rendelni kifőzdéből vagy főzök valami egyszerűt ha van kedvem”
Mondjuk ha spórolni akarsz, akkor nem fér bele rendelgetés meg nem hangulat kérdése, hogy van-e kedved főzőcskézni vagy nincs, hanem előre készítesz ételt, amit vagy eszel 3 napig vagy lefagyasztod és váltogatod, akkor egyszerre többfélét kell nyilván csinálni. Ha ez az amúgy nem túl magas ár is számít, akkor sajnos ez a megoldás.
Az alap kereteden felül még annak a felét elszórni nasira, na az viszont luxus, ha nem jó az anyagi helyzeted. Sem a sör, sem a csoki, sem a chips nem szükséges hetente többször. Vagy ha már végképp nasi kell, vegyél ezeknek az árából több gyümölcsöt. De inkább jobb minőségű alapvető élelmiszereket.
21 ja “teso” és az nem merül fel benned hogy nincs Tesco a kozelemben csak egy pici CBA?
És nem nincs aki segítene nekem hozni
Tudjátok, én azon a véleményen vagyok, hogy az önismerethez fontos tudni, miben vagy erős és mik a gyengeségeid. Ezekkel nem jó mindig kérkedni, de nem szabad letagadni sem ezeket, és ha úgy van, kell tudni élni vele.
Kicsit önigazolás számomra, mert így gondoltam, de egyre inkább azt látom megerősítve, hogy ezeket a spórolási dolgokat nem látnám, hogy nálam bárki feszesebben, eredményesebben művelné. Épp ezért saját példámból kiindulva jelzem, bőven összébb lehet még húzni a nadrágszíjat, mint amiket sokak írtok.
Mindent otthon főzök, több adagot egyszerre (dobozolok), aztán azt eszem napokig. 2017-ben még havi 40-ből megvolt a kajám, jelenleg 100 alatt nem áll meg. Pedig az egyetlen nassolnivaló, amit veszek, az egy kg répa havonta, meg nálam befigyel egy doboz őrölt kávé, mert én ebéd után mindig kávézok (lefőzöm otthon, egy elmosott, üres erős pistás üvegben viszem be a munkahelyemre). Chips, csoki, üdítő nincs, kávé, citromlé meg tea van.
Nő vagyok, 53 kg, a munkám felváltva tartalmaz könnyű fizikai (sétálni, állni, könnyebb dolgokat pakolni kell), meg szellemi ülőmunka részeket, heti három alkalommal végzek kardio edzést (2x futás, egy úszás), meg egyszer megyek terembe, de nem tapasztalom, hogy olyan hú de nagy étvágyam lenne, maximum úszás után éhezek meg, de mire szaunáztam, zuhanyoztam, megszárítottam a hajam, hazasétáltam, általában elmúlik az éhség, és úgy eszem, ahogy szoktam. Ami nem sok. Ma pl. egy zabkását ettem, amit fahéjjal meg fagyasztott meggyel ízesítettem, egy fehérjeszeletet ebédre, amit a munkatársamtól kaptam, mert a vitt kajámat nem volt időm megenni (majd holnap. Úgyis lencsefőzeléket vittem), vacsorára meg salátát. Azért írom le, hogy egyértelmű legyen, hogy senkit nem tudnék kizabálni a vagyonából, tényleg nem eszek sokat, és így is ennyibe kerül egy havi bevásárlás.
Én is simán eléltem napi 500-1000 forintból a 2010-es évek végén, de most nem ez van. Pusztulat drága minden, szerintem jelenleg 2-3000-nél kezdődik a normál kaja, HA otthon főzöl és szeretnél mondjuk zöldséget, meg fehérjét is enni. Nagyon sajnálom azokat, akik ezt sem engedhetik meg maguknak, mert bizony van ilyen. Lehet, hogy nem lesz láthatóan sovány, mert a grízes tészta pont hizlal, de gyakorlatilag semmi vitamint, rostot nem tartalmaz, amit a szervezete egy idő után különböző betegségekkel fog meghálálni.
Nálam nem az étkezés a spórolás alapja. Eszembe nem jutna zacskós leveseken élni, csak mert akor pár 100 forintból megúszom az ebédet. Jó, nem kaviárt eszem homárral, de odafigyelek arra, hogy normálisan étkezzem. Nem fogom magam azért szégyellni, mert pénzt költök az evésre.
Látok másokat, akiknek az ebéd például egy zacskó csipsz és egy energiaital. Na én így nem tudnék élni.
Emiatt is nagyon lehet irigyelni a gazdagokat...
amíg rólam nem is gondolnak hogy úgy éhezem jelenleg mint Borsodban a kisebbség, addig be kell érnem a főtt krumplival...
pedig minden ember halálosan rá van kattanva az evésre és látszik a tekintetükön hogy csak zabalni legyen mit
Addig a gazdagok minden nap rendelik a gourmet fogásokat, én meg 3 éve nem is láttam egy komolyabb húsételt pl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!