Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokat költök étkezésre? 30F

Sokat költök étkezésre? 30F

Figyelt kérdés
Számolgattam hogy havonta simán elköltök 120 ezer forintot is étkezésre úgy, hogy nem is eszek sokat, nem veszek drága kajákat, illetve nem pazarlok. A reggelim naponta 500 forint, a vacsorám naponta 600 forint, ami szerintem nem drága, de javítsatok ki, ha ennél kevesebből is meg lehet oldani. Már így is lemondtam sok ételről, szívesebben ennék reggelire 3 tojásos rántottát szalonnával és bundás kenyérrel, vacsorára meg kenyeret felvágottal, sajttal és zöldségekkel, de akkor fél milliót is elköltenék étkezésre. Az ebédem nagyobb tétel, vegyesen szoktam rendelni kifőzdéből vagy főzök valami egyszerűt ha van kedvem, ez naponta legyen mondjuk 1500 forint. Ha ezeket összesítem egy 30 napos hónapra, akkor kb. 80 ezer forintra jön ki, és nincs benne semmi plusz dolog, tej, kávé, heti néhány alkalommal csoki, olcsóbb chips, gyümölcs, péksütemény, néha egy-egy doboz sör. Tényleg ennyire aránytalanul drága az étkezés vagy én csinálok valamit rosszul? Már célzottan az olcsóbb, saját márkás, és az akciós termékeket keresem, kávéból is ezt a 300 forintos instant csomagosat veszem ami kitart egy hétig, tejből is a legolcsóbbat veszem, tojást, kenyeret, felvágottat, sajtot, zöldségeket lényegében teljesen elhagytam, régebben edzéshez ittam fehérjeturmixot, azt is abbahagytam vagy 2 éve, mégis olyan mintha folyna ki a pénz a kezem közül. Ha normálisan étkeznék, el nem tudom képzelni mennyit kellene költenem havi szinten kajára. Valakik csak meg veszik ezeket a drága túlárazott termékeket is, azok hogy élnek meg?
dec. 29. 13:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Tesco gyorsfagyasztott zöldborsó 450 g 329 Ft

És egy ember egy levesébe nem kell negyede sem...

dec. 29. 21:48
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

“Az ebédem nagyobb tétel, vegyesen szoktam rendelni kifőzdéből vagy főzök valami egyszerűt ha van kedvem”

Mondjuk ha spórolni akarsz, akkor nem fér bele rendelgetés meg nem hangulat kérdése, hogy van-e kedved főzőcskézni vagy nincs, hanem előre készítesz ételt, amit vagy eszel 3 napig vagy lefagyasztod és váltogatod, akkor egyszerre többfélét kell nyilván csinálni. Ha ez az amúgy nem túl magas ár is számít, akkor sajnos ez a megoldás.

Az alap kereteden felül még annak a felét elszórni nasira, na az viszont luxus, ha nem jó az anyagi helyzeted. Sem a sör, sem a csoki, sem a chips nem szükséges hetente többször. Vagy ha már végképp nasi kell, vegyél ezeknek az árából több gyümölcsöt. De inkább jobb minőségű alapvető élelmiszereket.

dec. 29. 23:34
 23/32 anonim ***** válasza:
Te ismered legjobban étkezési szokásaidat, viszont Budapesten pl. minden drága a vidéki helyi tulajdonú ábécéhez képest. Inflálódik a forint. Szerintem nem érdemes magadtól sajnnálni, van aki drága utazásokra, koncertekre, szórakozásra költ sokkal sokkal többet. Emiatt ne legyen bűntudatod. Régen 1000Ft- ból be lehetett vásárolni és jól lakott egy 4 fős család, manapság tízezreket költenek sokan..
dec. 30. 05:28
 24/32 anonim ***** válasza:

21 ja “teso” és az nem merül fel benned hogy nincs Tesco a kozelemben csak egy pici CBA?

És nem nincs aki segítene nekem hozni

dec. 30. 09:06
 25/32 anonim ***** válasza:
21: Persze... 1 adagba... De ha legalább 2 napig nem akarok főzni? Minek főzzek miniadagot?? Utána ugyanott vagyunk, hogy a pénzből vásárolni és főzni. Plusz az idő.
dec. 30. 09:47
 26/32 anonim ***** válasza:
50%

Tudjátok, én azon a véleményen vagyok, hogy az önismerethez fontos tudni, miben vagy erős és mik a gyengeségeid. Ezekkel nem jó mindig kérkedni, de nem szabad letagadni sem ezeket, és ha úgy van, kell tudni élni vele.

Kicsit önigazolás számomra, mert így gondoltam, de egyre inkább azt látom megerősítve, hogy ezeket a spórolási dolgokat nem látnám, hogy nálam bárki feszesebben, eredményesebben művelné. Épp ezért saját példámból kiindulva jelzem, bőven összébb lehet még húzni a nadrágszíjat, mint amiket sokak írtok.

dec. 30. 09:57
 27/32 anonim ***** válasza:
50%

Mindent otthon főzök, több adagot egyszerre (dobozolok), aztán azt eszem napokig. 2017-ben még havi 40-ből megvolt a kajám, jelenleg 100 alatt nem áll meg. Pedig az egyetlen nassolnivaló, amit veszek, az egy kg répa havonta, meg nálam befigyel egy doboz őrölt kávé, mert én ebéd után mindig kávézok (lefőzöm otthon, egy elmosott, üres erős pistás üvegben viszem be a munkahelyemre). Chips, csoki, üdítő nincs, kávé, citromlé meg tea van.

Nő vagyok, 53 kg, a munkám felváltva tartalmaz könnyű fizikai (sétálni, állni, könnyebb dolgokat pakolni kell), meg szellemi ülőmunka részeket, heti három alkalommal végzek kardio edzést (2x futás, egy úszás), meg egyszer megyek terembe, de nem tapasztalom, hogy olyan hú de nagy étvágyam lenne, maximum úszás után éhezek meg, de mire szaunáztam, zuhanyoztam, megszárítottam a hajam, hazasétáltam, általában elmúlik az éhség, és úgy eszem, ahogy szoktam. Ami nem sok. Ma pl. egy zabkását ettem, amit fahéjjal meg fagyasztott meggyel ízesítettem, egy fehérjeszeletet ebédre, amit a munkatársamtól kaptam, mert a vitt kajámat nem volt időm megenni (majd holnap. Úgyis lencsefőzeléket vittem), vacsorára meg salátát. Azért írom le, hogy egyértelmű legyen, hogy senkit nem tudnék kizabálni a vagyonából, tényleg nem eszek sokat, és így is ennyibe kerül egy havi bevásárlás.

Én is simán eléltem napi 500-1000 forintból a 2010-es évek végén, de most nem ez van. Pusztulat drága minden, szerintem jelenleg 2-3000-nél kezdődik a normál kaja, HA otthon főzöl és szeretnél mondjuk zöldséget, meg fehérjét is enni. Nagyon sajnálom azokat, akik ezt sem engedhetik meg maguknak, mert bizony van ilyen. Lehet, hogy nem lesz láthatóan sovány, mert a grízes tészta pont hizlal, de gyakorlatilag semmi vitamint, rostot nem tartalmaz, amit a szervezete egy idő után különböző betegségekkel fog meghálálni.

dec. 31. 01:47
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nem az étkezés a spórolás alapja. Eszembe nem jutna zacskós leveseken élni, csak mert akor pár 100 forintból megúszom az ebédet. Jó, nem kaviárt eszem homárral, de odafigyelek arra, hogy normálisan étkezzem. Nem fogom magam azért szégyellni, mert pénzt költök az evésre.

Látok másokat, akiknek az ebéd például egy zacskó csipsz és egy energiaital. Na én így nem tudnék élni.

dec. 31. 04:59
 29/32 anonim ***** válasza:
66%
Persze 28-as teljes mértékben igazad van, de a kérdező ellentmondásosan nyilatkozik. Természetes, hogy ne a hasán spóroljon az ember, ha nem muszáj. Nekem olyat senki ne írjon, hogy szívesebben enne 3 tojásos rántottát, de "csak 500 Ft- ot" tud költeni reggelire. Aki kicsit is tisztába van az árakkal, mint ahogy le is vezettem már, bőven kijut az 500 Ft-ból a 3 tojásos rántotta. Egyébként látszik is hogy a kérdés csak hergelés, mert 29 válasz óta nem volt képes válaszolni egy kérdésre sem.....
dec. 31. 06:25
 30/32 anonim ***** válasza:
68%

Emiatt is nagyon lehet irigyelni a gazdagokat...

amíg rólam nem is gondolnak hogy úgy éhezem jelenleg mint Borsodban a kisebbség, addig be kell érnem a főtt krumplival...

pedig minden ember halálosan rá van kattanva az evésre és látszik a tekintetükön hogy csak zabalni legyen mit

Addig a gazdagok minden nap rendelik a gourmet fogásokat, én meg 3 éve nem is láttam egy komolyabb húsételt pl

dec. 31. 06:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!