Sokat költök étkezésre? 30F
Figyelt kérdés
Számolgattam hogy havonta simán elköltök 120 ezer forintot is étkezésre úgy, hogy nem is eszek sokat, nem veszek drága kajákat, illetve nem pazarlok. A reggelim naponta 500 forint, a vacsorám naponta 600 forint, ami szerintem nem drága, de javítsatok ki, ha ennél kevesebből is meg lehet oldani. Már így is lemondtam sok ételről, szívesebben ennék reggelire 3 tojásos rántottát szalonnával és bundás kenyérrel, vacsorára meg kenyeret felvágottal, sajttal és zöldségekkel, de akkor fél milliót is elköltenék étkezésre. Az ebédem nagyobb tétel, vegyesen szoktam rendelni kifőzdéből vagy főzök valami egyszerűt ha van kedvem, ez naponta legyen mondjuk 1500 forint. Ha ezeket összesítem egy 30 napos hónapra, akkor kb. 80 ezer forintra jön ki, és nincs benne semmi plusz dolog, tej, kávé, heti néhány alkalommal csoki, olcsóbb chips, gyümölcs, péksütemény, néha egy-egy doboz sör. Tényleg ennyire aránytalanul drága az étkezés vagy én csinálok valamit rosszul? Már célzottan az olcsóbb, saját márkás, és az akciós termékeket keresem, kávéból is ezt a 300 forintos instant csomagosat veszem ami kitart egy hétig, tejből is a legolcsóbbat veszem, tojást, kenyeret, felvágottat, sajtot, zöldségeket lényegében teljesen elhagytam, régebben edzéshez ittam fehérjeturmixot, azt is abbahagytam vagy 2 éve, mégis olyan mintha folyna ki a pénz a kezem közül. Ha normálisan étkeznék, el nem tudom képzelni mennyit kellene költenem havi szinten kajára. Valakik csak meg veszik ezeket a drága túlárazott termékeket is, azok hogy élnek meg?dec. 29. 13:56
11/32 anonim válasza:
10!
Ez idén az év közepén volt...
Bőven meg lehet oldani, két dolog függvénye:
1. Mennyire tudsz átalakítani magad túlélő üzemmódba
2. Mennyire vagy kitartó, leleményes, mennyire van benned alázat
Ha ez a 2 megvan benned, akkor ki lehet szépen hozni az étrendet 750Ft-ből...
Elég változatosan ettem: volt bőven pékáru, hús, zöldség. Természetesen nem a legdrágábbak, de erről szól a túlélőüzemmód.
12/32 anonim válasza:
Minél olcsóbb kaját esztek, annál jobban híztok.
13/32 anonim válasza:
11 nekem meg már 3 és fel éve tart
Egy nap csak egyszer szoktam enni. Krumplit és tojást főleg...
de ha lemegyek a boltba az drágább lesz mint 700 forint
2 zacskós leves 700 forint...
14/32 anonim válasza:
Milyen zacskós leves? Mifelénk 120 forint.
16/32 anonim válasza:
Bőven lehet ennél többet és változatosabban is enni, mint napi 2 zacskósleves! Amit írtam, 2 pont, azt kell csak szem előtt tartani.
17/32 anonim válasza:
Zacskós leves?? 700 ból két jó adag sűrű zöldségleves is kijön.
18/32 anonim válasza:
Nagyjából egészségtudatosan 75-E körül költök saját főztre, de viszonylag keveset eszek és gyümölcsből is keveset eszek. Egy héten háromszor vagy négyszer főzök, többnyire 1 főtt étel jut 1 napra. Ha például tejtermékes tészta a főtt étel, akkor eszek almát. S egyébként többnyire rozskenyeret eszek szendvicsnek, ritkán eszek zsömlét.
19/32 anonim válasza:
17 🤣 csak a mirelit borsó vagy 800 Ft már
20/32 anonim válasza:
Nem is abból van minálunk a zöldségleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!