Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokat költök étkezésre? 30F

Sokat költök étkezésre? 30F

Figyelt kérdés
Számolgattam hogy havonta simán elköltök 120 ezer forintot is étkezésre úgy, hogy nem is eszek sokat, nem veszek drága kajákat, illetve nem pazarlok. A reggelim naponta 500 forint, a vacsorám naponta 600 forint, ami szerintem nem drága, de javítsatok ki, ha ennél kevesebből is meg lehet oldani. Már így is lemondtam sok ételről, szívesebben ennék reggelire 3 tojásos rántottát szalonnával és bundás kenyérrel, vacsorára meg kenyeret felvágottal, sajttal és zöldségekkel, de akkor fél milliót is elköltenék étkezésre. Az ebédem nagyobb tétel, vegyesen szoktam rendelni kifőzdéből vagy főzök valami egyszerűt ha van kedvem, ez naponta legyen mondjuk 1500 forint. Ha ezeket összesítem egy 30 napos hónapra, akkor kb. 80 ezer forintra jön ki, és nincs benne semmi plusz dolog, tej, kávé, heti néhány alkalommal csoki, olcsóbb chips, gyümölcs, péksütemény, néha egy-egy doboz sör. Tényleg ennyire aránytalanul drága az étkezés vagy én csinálok valamit rosszul? Már célzottan az olcsóbb, saját márkás, és az akciós termékeket keresem, kávéból is ezt a 300 forintos instant csomagosat veszem ami kitart egy hétig, tejből is a legolcsóbbat veszem, tojást, kenyeret, felvágottat, sajtot, zöldségeket lényegében teljesen elhagytam, régebben edzéshez ittam fehérjeturmixot, azt is abbahagytam vagy 2 éve, mégis olyan mintha folyna ki a pénz a kezem közül. Ha normálisan étkeznék, el nem tudom képzelni mennyit kellene költenem havi szinten kajára. Valakik csak meg veszik ezeket a drága túlárazott termékeket is, azok hogy élnek meg?
dec. 29. 13:56
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
74%

2500 Ft a napi limit ebédre. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit költök ebédre, csak ezt igyekszem nem túllépni.

Ez egy hónap alatt 77.500 Ft

Reggeli és vacsi az valami szendvics amit én csinálok és eszem mellé zöldséget, gyümölcsöt. Kb 4 és 8 ezer között költök hetente hogy legyen zöldség, gyümölcs, kenyérbevaló.

Mondjuk számoljunk 8 ezerrel, az egy hónap alatt 32.000 Ft.

Tehát reggeli, ebéd, vacsora összesen 109.500.

dec. 29. 14:04
 2/32 anonim ***** válasza:
67%
Az elmúlt években iszonyúan megdrágultak az élelmiszerek és az étkezés. Amit írsz, az visszafogott, szinte már takarékosnak is mondható fogyasztás.
dec. 29. 14:11
 3/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem mert nincs rá pénzem
dec. 29. 14:12
 4/32 anonim ***** válasza:
Én harmadennyit se kb., szóval "kijavítalak", "ennél kevesebből is meg lehet oldani".
dec. 29. 14:19
 5/32 anonim ***** válasza:
Ne haragudj kérdező de itt valami nem passzol..... 500 Ft naponta a reggelid, utána azt írod, szívesebben ennél 3 tojásos rántottát, szalonnával, vagy bundáskenyeret...... Ha 3 tojást számolunk, 300 Ft maximum, ha 100 Ft-ért veszed a tojást, de a multiknál 70-80 Ft. Ha teszel bele szalonnát, amiből 10 Dkg legyen 200 Ft, de az már igen tartalmas akkor, plusz 2 szelet vastagabb kenyér, kb akkor járunk 500 Ft-nál..... Akkor mi a fene kerül neked 500 Ft-ba reggelire???? A bundáskenyér meg lényegesen olcsóbban jön ki.......
dec. 29. 14:23
 6/32 anonim ***** válasza:
24%

Az elején: "vacsorára meg kenyeret felvágottal, sajttal és zöldségekkel"

A végén: "tojást, kenyeret, felvágottat, sajtot, zöldségeket lényegében teljesen elhagytam"

Szerintem csak hergel, hogy egy fél kisebb fizetésből is csak spórolósan tud enni, ez nem pontosan igaz.

dec. 29. 14:27
 7/32 anonim ***** válasza:
#6 vagyok, jah hogy szívesen eNNE... Akkor nem tudom, mit eszik, 600 forint félhavi margarin.
dec. 29. 14:30
 8/32 anonim ***** válasza:
6-os igazad lehet.... 5-ös vagyok :) csak az a baj, úgy hergel, hogy "buta" hozzá...... Legalább valósnak tűnő dolgot írna.....
dec. 29. 14:33
 9/32 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, attól függ, mit veszünk alapul...

Én az ínséges időszakban, amikor a túlélés volt a lényeg, napi 700-750Ft-ból megoldottam az ételeket, és legyen mondjuk még 150Ft/nap az ital.

dec. 29. 14:56
 10/32 anonim ***** válasza:
39%

9 és miket ettél?

Nyilván nem ezek az árak voltak még akkor. Én jó régóta nem vagyok munkaképes súlyos depresszió miatt és iszonyatosan spórolnom kell a kaján. Naponta csak egyszer szoktam enni de még így sem jon ki napi 700 forintból

dec. 29. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!