Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jobban vagy rosszabbul éltek...

Jobban vagy rosszabbul éltek mint eddig?

Figyelt kérdés
Melyik régióban mennyi pénzből kell gazdálkodnotok,hogyan osztjátok be,mit esztek?

dec. 17. 10:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%

430 ezer forint az összes bevételem, egy 1,5 szobás albérletben élek + egy olcsó autót tartok fent, mert vidéken a tömegközlekedés mint fogalom nem létezik, mindenem megvan egy hónapban, nem kell nélküköznöm, de nem tudok úgy megtakarítani, hogy abból nagyon tervezni lehessen, 70-80 ezret ha minden kijön félretudok rakni / hónap, de pl volt egy betegségem + meghalt a hűtő, és máris odavertem a megtakarításnak.

Jövőre 3%-os béremelést kapunk, de már drágább lesz a benzin, az élelmiszerek ára havonta emelkedik 3%-ot szinte, imádkozom, hogy ne kerüljek kórházba, nem mondanám, hogy jól élek, inkább azt, hogy elfogadhatóan.

dec. 17. 10:21
 2/18 anonim ***** válasza:
65%
Sokkal jobban. Budapesten. 850 ezerből gazdálkodom. Átlag kétnaponta van főzés, mindent eszek. Heti egy nagybevásárlás, piac, hétközben csak pékáru, tej, ilyenek. Spórolni pl azon szoktam, hogy elektronikai cikket és a ruhák többségét használtan veszem. Nincsenek mindenféle előfizetéseim, sportolni ingyen járok, nem iszom alkoholt, nem dohányzom.
dec. 17. 10:22
 3/18 anonim ***** válasza:
45%

Borsod, 2 felnőtt, 2 gyerek, összbevétel 1.2millió (2 fizetés+1 gyerektartás+2családi pótlék). Átlagosan élünk, kertes ház, 2 kocsi, 1 macska.

Heti 1 nagy bevásárlás, mindent eszünk, alkoholt meg kávét. szoktunk inni, sose cigiztünk,

Nyaralásra, meg vésztartalékra rakunk félre.

2 éve jobban éltünk, akkor is ennyi volt a bevételünk, de többet tudtunk félre tenni.

Spórolni magamon meg a férjemen szoktam, nem veszek annyi ruhát magunknak, ha eddig 3-4 pár cipőt vettem most csak 2-t szoktam. Gyerekeken nem tudok spórolni mert nőnek, nekik muszáj az új holmi.

dec. 17. 10:38
 4/18 anonim ***** válasza:
45%
Egyre jobban. De ezt elsősorban a saját karrierem épülésének köszönhetem.
dec. 17. 10:56
 5/18 anonim ***** válasza:
69%
Amióta Ausztriába költöztem, sokkal jobban.
dec. 17. 11:03
 6/18 anonim ***** válasza:
61%
Ami engem illet, én zsonglőrködöm... és aligha lennének sokak olyanok, akik utánam tudnák csinálni a bűvészmutatványt.
dec. 17. 11:06
 7/18 anonim ***** válasza:
48%
Eskü nem értem az olyan válaszokat, hogy pl. 430 ezerből valaki albit fizet, kocsit tart fenn és 80 ezret félre még is tesz xD Ilyen nincs. Ez matematikai képtelenség a mai árak mellett. Én 550-ből élek, albit fizetek (ráadásul pesti szinten kva olcsót, rezsivel együtt 140 ezer), mellette csak egy robogóm van, ami mérföldekkel olcsóbb is egy autónál mert 1,5 litert fogyaszt és a szervizelése is töredéke egy autóénak, és így jövök ki koppra a fizumból! Pedig nagyrészt főzök, egyetlen hobbim a sport ez havi 16 ezer, ruhákat ritkán veszek, akkor is középkategóriában, szórakozni nem járok (a párom visz programokra, de azokat ő fizeti, mert ő kőgazdag), nem cigizek, nem szórom értelmetlen dolgokra a pénzt. Jó, azért évente egyszer elmegyek egy külföldi nyaralásra, de havi szinten 80 ezret félretenni még ennyiből is esélytelen, nemhogy 430-ból…
dec. 17. 11:35
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
Mivel az éves béremelés kevesebb volt, mint az infláció nyilván rosszabbul
dec. 17. 11:39
 9/18 anonim ***** válasza:
34%
Elmúlt 5 évben nem kaptam fizuemelést, így a nem tudom mennyi infláció mellé sokkal rosszabbul élek.
dec. 17. 11:43
 10/18 anonim ***** válasza:
40%
7~ Ha talál valaki nem lehúzó albérletet, akkor lehetséges. 140-ezret egyedül nem fizetnék és 100-at sem. Budapesten is van komplett családnak 2 gyerekkel 200 alatt és nem lepusztult. Csak valóban nem egyszerű és a legtöbb tulaj gané lett. Illetve az ilyen jó albérleteket el is viszik az emberek rögtön.
dec. 17. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!