Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Félsz az emberektől? Ha nem,...

Félsz az emberektől? Ha nem, hogy nem félsz?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem ez a többség, de mégis. Ha van 1, 2, 3 akkor már ott a lehetőség.

Szóval én nagyon félek, mondhatni rettegek attól, hogy valaki, valamikor, valahol, valamiért spontán megöl.

Most nem hozom fel a számtalan történetet, ami mostanában a médiában van (a kis srác esete, az amerikai nő, VV Fanni stb.) szóval rettenetesen félek, hogy velem is megtörténik.

Már annyira, hogy belépek egy metrókocsiba és rögtön azon gondolkodom, ki az aki itt gyilkos, vagy az lehet.

Természetesen nincs párkapcsolatom, emiatt nem is lenne. Tőle is rettegnék.

tegnap 21:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Orvos mit mond? Haladtok valamerre?
tegnap 21:49
 2/11 Metionin ***** válasza:
83%
Nem, pedig volt már rendőrségi ügyem abból, hogy megtámadtak. Az emberek nagy százaléka nem gyilkos típus, másrészt gyáva. Kicsi a valószínűsége, hogy valaki teljesen random pont téged öljön meg. Az áldozatok általában kiszolgáltatottak, egyedül mennek haza este, rossz környéken mozognak, stb. Ha ilyen dolgokra figyelsz, elkerülheted a hasonló találkozásokat. Óvatosnak kell lenni de az is beteges, ha nem tudod élni az életedet, mert ilyen dolgok miatt szorongsz.
tegnap 21:51
 3/11 Mendy98 ***** válasza:
100%

Jutnak eszembe ilyenek, de azért nem rettegek. Rettegésben nem lehet élni.

Szerintem nem ártana egy pszichológus, mert ez elég erős szorongásnak tűnik.

tegnap 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Néha megfordul a fejemben amikor látok pl az utcán 1-1 érdekes alakot.De így ez kb ennyi is
tegnap 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Én már attól is félek, ha valaki hozzám szól, nem tudom kezelni a helyzetet és tök bunkó vagyok, pedig alapjáraton nem.
tegnap 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem felek én senkitől pedig valakitől nem ártana..de felnőtt kapcsolataim vannak inkább (bár mondjuk itt is sok olyan helyzet van hogy megkívánja hogy kiálljak magamért) tehát az önbizalom az fontos.

32f

tegnap 22:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Alapjába nem félek, csak ha bizonyos lepukkant, rosszhírű környékeken járok sötétedés után. De arra nem szoktam gondolni, hogy megölnek, inkább megvernek, megfenyegetnek és elveszik az értékeimet, mert ennek az esélye nagyobb. Gyilkosság szerencsére nagyon ritkán fordul elő Magyarországon. Sokkal több a halálos közúti baleset, pedig milyen bátran rohangálnak az emberek az autók előtt.
tegnap 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem félek, és nem is értem aki fél. nekem van társas szorongásom, de még így se félek. Általában normálisak az emberek. Még a fura és igénytelen emeberek is.

Persze aztán vannak a táveszbákhtálódikkmorék meg az igazán suttyó beszart alkesz-hajleszok, na igen, ott azért kicsit kell már tartani a távolságot. bár ez se félelem, inkább csak tudod, hogy nem akarsz leállni ilyen agyhalottakkal vitatkozni, amikor azok csak kötekedni akarnak.

ma 00:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Lepukkant, "gettó" környéken nőttem fel, nem kell a veszélytől félnem, mert én magam vagyok a veszély. Volt már, hogy valaki követett, és akkor nagymamám jutott eszembe, aki azt mondta, mikor felidézte azt az alkalmat, mikor megtámadták, hogy lehet, hogy ő itt most meghal, de legalább egy fogát kiveri ennek a szarrágónak.

Engem kétszer támadtak meg. Egyszer fényes nappal a nyílt utcán, akkor arra gondoltam közben végig, hogy vajon milyen lesz, mikor végre sikerül kinyomni az illető szemét, milyen állaga lesz - feladta a dolgot a lelkem, nem is értem, miért :D A másik éjjel támadt rám, mikor munkából mentem haza, egy olyan utcában, ahol egy héttel előbb tudtam meg a járőröző rendőröktől, hogy a biztonsági kamera nem működik, szóval bevetettem magam, és az összes agressziómat kiéltem az illetőn. Úgy futott el a végén, mint egy szűkölő kutya, még volt pofája megfenyegetni, hogy feljelent testi sértésért, mikor ő támadott rám, azóta is várom, ennek már három éve.

Szóval ezért nem félek az emberektől, mert mindegy, milyen erőnlétben vannak, ezek az emberek szerintem biztos, hogy erősebbek voltak, mint én, de az utcán nem ez számít.

Ha ennyire félsz ettől, akkor tanulj önvédelmet.

Annyit szeretnék még mondani, hogy ezek az esetek azért kerültek be a hírekbe, mert annyira kirívó, és annyira ritkán történik meg, hogy emiatt van hírértéke. Csomó gyerek elvan úgy, hogy nem rabolják el, én is túléltem az iskolás éveimet úgy, hogy nem lettem elrabolva. Több ezer túrista érkezik Budapestre, meg lakik ott közel kétmillió ember, akiknek a többsége elmegy szórakozni, vagy kimegy sötétedés után, szerintem nagy részük még szexel is emberekkel, és nem történik semmi rossz vele. Azért kerül be ez a hírekbe, mert annyira kirívó eset. Mint a légikatasztrófák, ha egy repülő lezuhan, az vezető hír lesz, de attól még van 999+ gép, ami biztonságosan közlekedett aznap. Vagy, ha történt egy durva baleset, az is hír lesz, és attól még 5 millió ember vezetett autót aznap, és nem szenvedett el, vagy okozott balesetet. Nem azt mondom, hogy ne figyelj oda, csak, hogy ne parázz fölöslegesen.

ma 00:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem félek, pedig engem ért atrocitás, fiatalon rossz környéken éltem a szüleimmel.

Egyszer fényes nappal támadott be 17 évesen egy velem kb. egykorú srác az úton, bokros részen. Egy fának lökött, én meg lefagytam. Látva, hogy nem védekezek, elengedte az egyik kezem, hogy a sliccét le tudja húzni, az agyam meg hirtelen reagált, reflexből belekaptam a szemébe, így tudtam elfutni.

Aztán pár évre rá este buliból mentem haza egy barátnőmmel, akkor betámadtak a marékmorék.

Előkerült a kés, hogy akkor adjak ki mindent a zsebekből, mertkülönben...

Annyira csórék voltunk 20 éves szakiskolás diákként, hogy volt nálam két tampon, egy használt zsepi, meg hajgumi talán.

Összenéztek, az egyik kérdezte a másikat, akar-e tőlünk mást, az meg visszaszólt valamit, hogy nyomorék csontvázak, pusztuljatok innen.

Félhetnék, de szerintem felesleges. Általában egy gyilkosság sok macera, a legtöbbnek pénz kell, telefon, ékszer, szex, ha annyira para a szitu, inkább vigye.

A drogosokat próbálom kerülni, ők szerintem a legveszélyesebbek főleg, akik vegyítik a hallucigént az ilyen ideges, pörgető valamikkel. Ott el tudom képzelni, hogy indíték nélkül, valami kattanás miatt öl, de a legtöbbnek látszik a mozgásán is, hogy cuccozott, akkor átmegyek az út másik oldalára.

ma 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!