Álom közben bennetek rendszerint tudatosul az, hogy ha elvont hülyeséget álmodtok, akkor az egy álom és nem a valóság? (Szavazás)
Elvont, nem realisztikus álmokra példák:
Azt álmodod, hogy autót vezetsz, de az hirtelen átalakul egy kerékpárrá amit tekersz, közben a város amiben mentél, az is más lesz egyik pillanatról a másikra.
Beszélsz egy középiskolai tanároddal az iskolában (úgy, hogy már 12 éve elvégezted) akivel végül összejössz és ez teljesen természetesnek is hat, de közben átalakul egy másik emberré, majd hirtelen csak egy póló lesz rajtad és úgy járkálsz az iskolában, alul végig pucéron.
Bennem valamiért az esetek 99%-ában nem tudatosul az, hogy álmodok, bármennyire is hülyeséget álmodok... mintha az agyam ilyenkor kikapcsolná a józan gondolkodást.
Életem során kb 2x tudatosult bennem alvás közben, hogy álmodok, de így sem tudtam benne azt csinálni, amit akarok (pl repülni) és fel is keltem elég hamar, mert tudtam, hogy alszom.
Nagyon érdekelne, hogy ez egyrészt miért van, másrészt, hogy mennyire jellemző másokra, hogy a példákhoz hasonló egyértelmű esetekben se vegyék észre, hogy álmodnak, mint én?
Jó neked 10-es, én a középiskolás álmaimnál akkor sem jövök rá arra, hogy álmodok, amikor a diplomám megszerzése óta is eltelt 7 év.... nem hogy az érettségi. 😅😅
És egész életemben 2x tudtam arról, hogy álmodok, egyszer sem tudtam irányítani ennek ellenére sem, és hamar fel is ébredtem utána.
Olyanokat szoktam még álmodni, hogy ha a valóságban szomjas vagyok, akkor az álmomban is érzem és az álmomban iszom...de ilyenkor literszámra tudok inni, a végtelenségig...és nem tűnik fel, hogy amúgy nem csak baromira nem tudnék meginni 20 nagy pohár vizet egymás után, de oltania is kellene a szomjamat.
És ennek az álomnak kivétel nélkül mindig bedőlök, ahogy a középiskolásnak is, meg a tárgy változtató álmoknak is.
Komolyan már magam előtt szégyellem ébredés után, hogy álmomban ennyire hülye vagyok, de láthatóan nem vagyok ezzel egyedül, (sőt) szóval ez azért nyugtat 😅🤣
Olyat is álmodtam már, hogy a 10 éve halott nagymamám köztünk járkál, mert a hullaházban rájöttek 10 év ott tartás után, hogy amúgy mégiscsak él és kiengedték.
A valóságban meg elhamvasztottuk és ott voltam a temetésen.
És hihetetlen, de erre sem jövök rá alvás közben, hogy ez mekkora baromság.
Apukám meg egy 4 éve meghalt batátjával leáll álmában vitázni, hogy "Te figyelj már, te már 4 éve meghaltál, ne szórakozz már velem..."
És ő sem jön rá, hogy álmodik... :D
Ez nagyon vicces :D
Amúgy ha szeretnél irányítottan álmodni, akkor vannak rá technikák. Nálam pl. a pisilésnél feltett kérdések jöttek be (egyszer tényleg bepisiltem azért, mert álmomban pisiltem, és annyira féltem attól, hogy újra megtörténik, hogy rászoktam arra, hogy mindig megkérdezem magamtól pisilés előtt, hogy most álmodok? És le lehet csekkolni, érzem-e a hideget, meg tudom-e érinteni a porcelánt, stb).
Vannak erre egyébként technikák, általában azt szokták javasolni, hogy valami olyan dolognál, amit sokszor csinálsz, tehát álmodban is sokszor elő fog jönni, kérdezd meg magatól, hogy most álmodsz-e. Ha mondjuk dohányzol, akkor mielőtt rágyújtanál, kérdezd meg, hogy most álmodsz-e. Vagy, mielőtt ennél, vagy innál. Tanulom Magam youtube-csatorna csinált erről egész informatív videót, meg a veszélyeiről is (egy ponton meg fog erőszakolni az alvási paralízis démon, ha hajlamos vagy rá).
Az alapján működik egyébként, hogy ha rászoktatod magad, hogy egy bizonyos tevékenység előtt megkérdezed magad, hogy most álmodsz-e, akkor álmodban, ha előjön ugyanaz a tevékenység, akkor szintén meg fogod kérdezni, hogy most álmodsz-e.
Apukád történetén még mindig nevetek egyébként. "Nehogy már annak legyen igaza, aki négy éve halott!" :D Ez nagyon jó.
Nekem néha van álomban álom. A szobám jelenleg fehér, de valaha sárga, előtte meg rózsaszín volt. És sokszor ebből jövök rá, hogy álmodom, hogy nem stimmel a szoba színe, és akkor felébredek mondjuk a sárgából a rózsaszínbe, akkor tudom, hogy még mindig álmodom, vagy fordítva a színek, vagy nagyon sokszor egymás után.
Amikor azt álmodom pisilnem kell, akkor ált a valóságban is, de az agyam felébreszt.
Bennem olyan szinten nem szokott tudatosulni, hogy csak egy álom volt, hogy felébredés (vagy épp felriadás, mikor, mi) után is kell pár pillanat, amíg feldolgozom, hogy "ez csak egy álom volt".
Pl.: pár éve, javában tini korom végén, azt álmodtam, hogy egy elektromos ceruzahegyező üldöz a nappalinkban. A földön pattogva. Egy idő után felriadtam, és az első dolgom volt, hogy lenézzek a földre, nem ért-e át hozzám a csukott ajtón át :D
Amúgy akármilyen ciki, de én is pisiltem be álom közben pont emiatt :D
Azt álmodtam, hogy pisilek álmomban, mert nagyon kellett.. aztan azt vettem észre, hogy az álmomban is kezd elönteni valami meleg folyadék... aztán felkeltem úgy, hogy ott tocsogtam a saját lepisilt ágyamban. Hú.. nem kicsit voltam ideges :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!