Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elcsesztem az életemet....

Elcsesztem az életemet. Hogyan lehet ebből kijönni?

Figyelt kérdés
28 éves koromig egy kerestem az utamat, évekig a depresszió is lehúzott, volt csak fetrentem egy helyben. Most itt vagyok 28 évesen, rendeződött sok minden, harmadjára váltottam egyetemi szakot, legutóbb 2 éve, ahol most minden jól megy, a helyemen érzem magam, a szakkal is van hosszútávú tervem, egy mester legalább. Kapok rengeteg pozitív visszacsatolást is. Ugyanakkor természetesen zavar, hogy még mindig a szüleimtől kell függjek anyagilag, elcsesztem egy csomó évet. Ami tény, hogy iskolai gyerekkor nagyon megviselt annak idején. Nagyon elcsesztem az életemet ennyi év lemaradással?
dec. 4. 21:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
32%

Ez így eléggé szar helyzet. A probléma, hogy kinek kell majd egy 28-30 íves ember 0 munkatapasztalattal?

Neked innentől ebbe is többet kell beleraknod. Neked az egyetem mellett most már kellene dolgoznod is!!

Már nem úgy mondom, hogy valami, de látom, hogy nálunk azonnal mennek kukába az önéletrajzok, akik 30 évesen phd kutatnak minden, nagyon okoska, csak nulla munkatapasztalata van. És nem csak nálunk van ez így... legyen, kell a munkatapasztalat. Ha félállás, ha akármi, de he te most tapasztalat nélkül kerülsz ki egyetemről, akkor már keresheted is az alsópolcos állásokat, mert kutyának nem fogsz kelleni.

dec. 5. 00:53
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös/9-es csak veszekedni akar
dec. 5. 07:51
 13/13 anonim ***** válasza:
59%

Nem. Tudom, hogy nálunk nem divat komolyan venni a mentális egészséget, de igazából nem is TE cseszted el. Nagyon szar párhuzam, de ha évekig fizikai problémád lett volna, akkor is itt szapulnád magad 28 évesen, hogy "áhh, éveket csesztem el ezzel a rohadt kemóval, nem kellett volna".

Nagyon sokan keresik egyébként az útjukat huszonévesen, sőt még később is. Nekem nincsenek mentális problémáim, csak későn érő vagyok, abbahagytam az egyetemet, elmentem dolgozni, újrakezdtem egy másik szakon, azt is abbahagytam és elmentem dolgozni, végül befejeztem az elsőt, majd elhelyezkedtem annál a cégnél, ahol az utolsó évemben dolgoztam, teljesen más területen, mint amire a papírom szól.

Ha kérdezik, miért, akkor simán elmondhatod, hogy nem érezted azt az első kettőnél, hogy ezzel képes lennél még 40 évet foglalkozni, de az utolsónál már igen, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a szüleid tudtak, vagy akartak támogatni. Ha meg esetleg úgy teltek el évek, hogy jogviszonyod sem volt, és pampognak, hogy miért, akkor családi okok. Abba a legritkább esetben kérdeznek bele, úgy tudom, meg sem tehetnék.

dec. 5. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!