Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elcsesztem az életemet....

Elcsesztem az életemet. Hogyan lehet ebből kijönni?

Figyelt kérdés
28 éves koromig egy kerestem az utamat, évekig a depresszió is lehúzott, volt csak fetrentem egy helyben. Most itt vagyok 28 évesen, rendeződött sok minden, harmadjára váltottam egyetemi szakot, legutóbb 2 éve, ahol most minden jól megy, a helyemen érzem magam, a szakkal is van hosszútávú tervem, egy mester legalább. Kapok rengeteg pozitív visszacsatolást is. Ugyanakkor természetesen zavar, hogy még mindig a szüleimtől kell függjek anyagilag, elcsesztem egy csomó évet. Ami tény, hogy iskolai gyerekkor nagyon megviselt annak idején. Nagyon elcsesztem az életemet ennyi év lemaradással?
tegnap 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
A szüleid cseszték el, nem te.
tegnap 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Totál fölösleges visszamenőleg számolgatni az éveket! Az a lényeg, hogy most mit csinálsz és mit fogsz, nem az, hogy mit (nem) csináltál eddig. Hosszú távon egyáltalán nem számít, hány évesen szereztél diplomát. Örülj neki, hogy a szüleid tudják finanszírozni a tanulmányaidat, már nem sokáig lesz rá szükség.
tegnap 21:07
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem. Soha ne a múltba nézz, hanem a jövőbe.
tegnap 21:14
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
A barátom 28 évesen kezdte el az a szakot, amiben megtalálta magát, a mester után megtalálta álmai munkahelyét - de eszébe sem jutott azon nyafogni, hogy elötte volt pár zsákutca az életében
tegnap 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Igen el...
tegnap 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Van olyan ismerősöm akivel totál ez a helyzet mint veled. És nem cseszte el az életét. Most talált egy állást, és nagyon boldog, pedig eddig kereste az útját. Szerintem mindenki máshogy és máskor találja meg önmagát és ezzek semmi baj nincs. A 28 év az még fiatal. Ne hallgass azokra akik írják hogy igen el.
tegnap 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Nem cseszted el, koncentrálj arra, hogy milyen jó, hogy megtaláltad a helyedet és milyen szerencse, hogy a szüleid tudnak ebben támogatni. Kit érdekel, hogy a "normál menetrendhez" képest pár évvel le vagy maradva? A végeredmény számít és azok az évek sem voltak elvesztegetettek, hiszen ez kellett ahhoz, hogy most itt tarts. Lefogadom, hogy sokat tanultál ebből az időszakból is és hozzátesz ahhoz, aki most vagy. Az életed pedig jelenleg jó és jó irányba tart, egyáltalán nem elcseszett.

Van aki ennél idősebben se tudja még, hogy mit szeretne, ez nem gáz.

tegnap 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Ne gondolj a múltra, vess rá fátylat és nézz a jövőbe. Ez utóbbit már csinálod is. Jól teszed.

Nem lenne időd a tanulmányok mellett munkát is vállalni? Én annak idején egyik tanszékünkön dolgoztam, ami egybeeett az irányzattal, amit választottam. Mások szenet jártak lapátolni a vagonokból, stb. Mostanában sok diák dolgozik üzletekben anyagfeltöltőként, pénztárosként. Az egyik fiam a MVM-nél dolgozott éjszakai műszakban. Óránként kellett jelenteni az ország pillanatnyi villamos energia fogyasztását. A másik fiam házhoz járt középiskolásokat korrepetálni matematika-fizikából.

tegnap 21:52
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Ebből már nem jösz ki...
tegnap 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
#9: A kérdés második fele szerint jó iránybn halad kifelé a helyzetéből.
tegnap 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!