Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudtátok elfogadni a...

Hogyan tudtátok elfogadni a gyerekkorotok elmúlását?

Figyelt kérdés
Annyira telik az idő hogy lassan tényleg csak azok lesznek gyerekek akik 2010 után születtek.

nov. 30. 14:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
könnyen.
nov. 30. 14:17
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Egy részem még mindig gyereknek érzi magát. (Persze a felnőtt felelősségek mellett.)
nov. 30. 14:26
 3/17 anonim ***** válasza:
59%
Sehogy. Nem tudom és nem is akarom elfogadni! Minden lehetséges eszközzel harcolni fogok az öregedés ellen, fiatal akarok maradni. Nem nyugszom bele. Nem mondom, hogy borzalmas gyerekkorom volt, biztos sokaknak sokkal rosszabb volt, de ez engem kicsit sem vígasztal. Mindig is furcsa voltam, kockultam, sosem voltam emberek közé való, szociábilis, nem élhettem meg soha azt a boldog gyerekkoromat igazán, nem voltak barátaim. Egyáltalán nem éltem közösségi életet. Volt azért sok veszekedés, családi cirkusz is. Haláleset is. Nem volt mindig az az idilli család. Nem akarok belenyugodni, hogy a testem rohad, napról-napra öregebb és betegebb lesz és minden nappal közelebb vagyok a halálhoz! Meg a felnőttlét bedarál teljesen a mókuskerék. Olyan ideges vagyok, hogy most káromkodtam egy sort, az üvegvázát a padlóra vágtam mérgemben. És nem takarítom fel!!
nov. 30. 14:28
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mintha lenne más választás, mint elfogadni. A gyermeki énem még mindig megvan, de mellette ott van a felnőtt énem is. Nagyrészt felnőttként viselkedem, de néha, ha olyan a szituáció, előbújik a bennem nyugvó gyerek is.
nov. 30. 14:34
 5/17 anonim ***** válasza:
51%
Én 34 vagyok tehát papíron 16 éve felnőtt. Én nem éltem meg így ezt a kérdést, hogy itt valamit ennyire el kéne fogadnom. Amikor 18 lettem, érettségiztem, egyetemre mentem, annyira nem volt nagy különbség a középiskola után. Az egyetem utolsó évében már valamennyit dolgoztam, akkoriban mentem férjhez és költöztem el. Onnantól mondjuk tényleg önállóbb lettem, de nem éreztem egy hatalmas törést, hogy mostantól hatalmas "felnőtt" felelősség nyomná a vállam. Utána phd, amellett már többet dolgoztam. 30 voltam mikor gyerekem született, addigra már felnőttem nagyrészt, de nem volt benne sehol egy hirtelen váltás. Inkább plusz szabadságként élem meg a felnőtt létet.
nov. 30. 14:35
 6/17 anonim ***** válasza:
67%

Én gyerekkoromban alig vártam, hogy végre felnőjek. Ennek az egyik oka az volt, hogy én is elöl akartam utazni az autóban az anyósülésen, nem hátul, ahonnan alig lehet előre kilátni. :) A másik oka meg az, hogy amikor rokonok vagy barátok jöttek, és a felnőttek beszélgettek, akkor mindig belekérdeztem a beszélgetésbe, hogy "ez mit jelent" vagy "az mit jelent"... A válasz sokszor az volt, hogy "majd ha nagy leszel, megtudod".

Úgyhogy nekem kész kínszenvedés volt kivárni, hogy végre nagy legyek. Én úgy vártam, hogy végre betöltsem a 18. életévemet, mint a messiást. Minden nap kérdeztem, hogy még mennyit kell aludni addig? Azt gondoltam, hogy ha felnőtt leszek, akkor egyik napról a másikra pikk-pakk mindent érteni fogok és még az autóban is előre ülhetek. :) Szóval bármennyire is jó volt a gyerekkorom, bennem egyáltalán nem okozott lelki törést az, hogy elmúlt. Sőt, inkább örültem neki, hogy "navégre!", ez is letudva. Végre nagy vagyok! :D

nov. 30. 15:45
 7/17 anonim ***** válasza:
35%

Én még nehezen tekintek magamra felnőttként, pedig 29 vagyok. Ennek oka az, hogy a szüleim meg akartak tartani minél tovább gyereknek. Az önállósodásom is 26 évesen kezdődött egy külön költözéssel, tehát 3 éve. Jövőre házasodom, mégsem tartom magam felnőttnek :D

De egyébként örülök, hogy már nem vagyok gyerek, mert gyerekként nem voltam szabad ember.

nov. 30. 17:02
 8/17 anonim ***** válasza:
66%
7# Most se vagy szabad, csak azt hiszed! Tudod, főnök, munkahely, most ő az apuci, tőle függ a megélhetésed... Ha meg megházasodsz, készülj az örök rabságra, gyerekkel meg pláne.
nov. 30. 17:10
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Utáltam gyerek lenni, iskolába járni (pedig jól tanultam), egyedül a nyarakat és a középiskola első évét élveztem kifejezetten. Szóval én csak örültem, mikor elkezdhettem dolgozni olyan szakmában, amit szeretek, megtaláltam a párom és külön költöztem. Semmi pénzért nem lennék újra gyerek és kicsit sem hiányzik, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, amik nem érdekelnek meg az életem minden percét beszabályozzák hétfőtől péntekig (ki nem állhatom az általános munkarendet), engedélyt és pénzt kelljen kérnem egy boltba menéshez is stb stb.

Igen, nyilván egy felnőttnek nagyobb felelőssége van, komoly döntéseket kell meghoznia, egy gyereknek nem. De utóbbit a gyerek nem érzékeli, amíg gyerek, hiszen neki akkor igenis nagy dolog, hogy a rózsaszín cipőt akarja felvenni vagy épp el akar menni a suli buliba stb. Utólag meg felesleges összehasonlítgatni.

nov. 30. 18:19
 10/17 Metionin ***** válasza:
51%
Simán, alig vártam, hogy felnőjek és ne legyek többé kiszolgáltatott olyan felnőtteknek, akik tök inkompetensek de mivel felnőttek, ők rendelkezhetnek az életemről. Megkönnyebbülten sóhajtottam fel, amikor betöltöttem a 18-at és végre nem kellett minden aláírásért, engedélyért napokig vergődni mire hajlandó volt valamelyik felnőtt odafirkantani a nevét.
nov. 30. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!