Van olyan sztoritok/élményetek gyerekkorotokbók, amit akkor nem éltetek meg durvának, de felnőttként már eléggé annak érződik?
Fhú, ehhez hasonló nekem is volt. 8-10 éves koromban már rengeteg olyan megjegyzést tettek rám felnőtt férfiak, ami NAGYON nem oké.
Hajdani gyerekkoromból egyetlen napom megtekintése után elvinne a mai gyámügy. De a 90-es években nagyon sok felelőtlen szülő volt és a gyerekeknek persze nem tűnt fel, mert ebben éltek. Nagyon sokan hagyták egyedül a gyerekeket otthon egész kis korban, de apám az átlagon is túltett. 4 éves koromban ő volt velem otthon mert még nem voltam ovis, lazán elment a kocsmába vagy a haverokhoz úgy, hogy bezárt a házba. Egy alkalommal nagyon kellett már pisilnem de nem volt bent wc, az ajtó meg ugye rám volt zárva, ezért végül az ablakon másztam ki. Ez kitudódott, anyám kiverte a balhét, onnantól kezdve apám nem mert otthon hagyni, hanem egyszerűen elvitt magával a kocsmába. Mindez nekem természetesen tök okés volt, a kocsmát kifejezetten szerettem, a biliárdasztalon tologattam a kisautómat amíg apám végzett és ha jó napja volt, jégkrémet vagy kólát is kaptam. Valamikor később ebből is balhé lett de aztán már iskolás lettem és akkoriban az már nem volt fura ha egy iskolás vagy egyedül otthon, azokat már simán bébicsősznek is használták ha volt kistesó.
Olyan 9-11 éves korom körül előfordult 2-3 alkalommal, hogy faterom egyszerűen ottfelejtett egy másik faluban vagy a határban, lazán hazament nélkülem, én meg rezignált sóhajjal tudomásul vettem és egyedül hazabicikliztem. Manapság ha 2 falu közt ott biciklizik egy gyerek felnőtt nélkül, tutira megáll valaki vagy minimum beszólnak a rendőrségre, akkoriban meg leszarták. Akkortájt történtek ismert eltűnéses esetek, na azok után észbe kaptak a szülők és beszüntették az ilyen egyedül összevissza biciklizést. Az egyedül oviba járás és az ovi előtti csoportos várakozás is valamikor ezidőtájt szűnt meg (6-kor nyitott az ovi, aki 6-ra járt dolgozni, az olyan 5:40 körül amikor ott haladt el munkába menet, lerakta a gyereket a kapuban és a lerakott gyerekek ott várták, hogy jöjjenek nyitni.) Mai fejjel ez is húbmeg de anno mi gyerekek bulinak éltük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!