Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kellene ilyenkor csinálnom?

Mit kellene ilyenkor csinálnom?

Figyelt kérdés

Ketten sétálunk, vagy vendég van nálam. Az illetőnek csörög a telefonja, felveszi, és fél-egy órán keresztül csacsognak, mintha ott sem lennék. Eleinte igyekszem másfelé fordulni, nem oda figyelni, de ez hosszú távon nem megy.

Ezt csak én érzem úgy, hogy semmibe vesznek, vagy tényleg bunkóságnak számít? Több személy is megtette már, idősebb és fiatal is. Azért kérdezem, változott volna az illem, és lemaradtam valamiről? Mégis hogy reagáljak erre? Szivem szerint otthagynám, vagy elküldeném a fenébe...

nov. 28. 14:46
A kérdező szavazást indított:
Illetlenség
Nem illetlenség
Ehhez már hozzá kell szokni
23 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Én azt mondom, hogy az arany középutat célszerű megtalálni. Az sem feltétlenül jó, ha élből kinyomunk minden hívást, de az sem, ha utána órákig beszélget az illető. Meg lehet mondani, hogy "bocsi, társaságom van, majd utána visszahívlak".
nov. 28. 14:53
 2/16 A kérdező kommentje:
1# Én is azt szoktam tenni, esetleg rákérdezek még, hogy sürgős-e, mert akkor pár mondat erejéig félrevonulok.
nov. 28. 14:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Felveszem a telefont, de rövidre is zárom a beszélgetést, mert nem vagyok egyedül.
nov. 28. 15:12
 4/16 A kérdező kommentje:
Én is így teszek, ha engem hívnak, De akkor mit csináljak, ha a társaságomban levő telefonál egy órán át? Várjak türelemmel, vagy mégis mit tehetnék, ha már kínosan hosszúra nyúlt a csevegésük?
nov. 28. 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy jelezném neki, hogy fejezze be. Aztán ha befejezte, felrónám neki, hogy így viselkedett. Ha többször is ismétlődne, megszakítanám vele a kapcsolatot.
nov. 28. 15:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Pár percet várnék, aztán rákérdeznék hogy fog-e még velem foglalkozni.

nov. 28. 16:02
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Ha már 10-15 perce telefonál, megkérdezném tőle, tart-e még ott és akkor igényt társaságomra, aztán választól függően maradnék, vagy mennék tovább.
nov. 28. 17:47
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Pár perc után szoktam jelezni, hogy akkor én léptem, köszönöm az eddigieket. Nyilván más az, hogy ha az én lakásomon játssza be ezt valaki, őszintén passz, hogy hogy dobnám ki, ha órákat kívánna telefonálni, valószínűleg "felajánlanám", hogy menjen le sétálni, sokkal kellemesebb úgy, és nem engedném vissza.
nov. 28. 18:08
 9/16 A kérdező kommentje:

Örömmel látom, hogy nemcsak én találom illetlenségnek.

Ma pl. tel.hívták, és miközben velem sétált az illető, egész idő alatt mással beszélt. Nevetséges, dühítő és megalázó volt. Az sem segített, hogy a végén azt mondta, lehetetlen lerázni azt aki hívta. De hogy hagyjam ott, ha amúgy is megyünk? Visszafordulhattam volna, de ez csak most jutott eszembe.

😊

nov. 28. 18:29
 10/16 anonim ***** válasza:
52%

A 9. válaszod után válaszút elé állítanám: vagy én, vagy a sokáig telefonáló ismerősei.

Szerintem lépj le, mert ő egész életében ilyen lesz, tehát Te leszel a másodlagos, mások pedig előtted (és nemcsak telefonálás esetén).

nov. 28. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!