Mit kéne csinálnom?
Van egy környezetem, napi rutinom. Munkám. Családom. Néha próbálkozok hobbikkal. Van egy elképzelésem, hogy milyen lenne, ha lenne valami nagy magasztos célom, de nincs. Szoktam erről fantáziálni. De inkább meseszerű mint valós.
Nem vagyok kiemelkedő semmiben.
Engem is elért ez a nagy motivációs grindelős láz, fel-fel dob néha, de kb. ennyi.
Van a másik amivel találkoztam, hogy legyek hálás az apróbb dolgokért. Egyszerűen nem megy. Nem tudok, hálás lenni egy tál bablevesért, ha mindennap azt eszem. Arra meg nem tudom rávenni magam, hogy éhezzek, aztán hogy utána tudjam értékelni. Amúgy sem látom sok értelmét.
Tehát nagy húzóerejű célt nem találok. A mindennapok örömeit egyszerűen nem tudom átélni. Mert silányak. Vállalkozást nem merek és nem is tudok indítani. Tőkém sincs rá. Tudom kifogásokkal sem vagyok előrébb..
De egyszerűen azt látom, hogy telik az idő, az életem. Gyakorlatilag semmi sem történik, ugyanazokat a köröket futom. Azzal a pánikszerű érzéssel gyakorlatilag már megküzdöttem, hogy nem lesz belőlem senki. Igazából ez csak magamnak számít, ha számít.
Sokmindenbe belefogtam, de mindig abbahagyom.
Olvastam hogy van az emberi érzelmeknek egy színes skálálja. Na én ebből gyerekkorom óta alig éltem meg valamit. Nem értem miért.
Ismerkedés sem nagyon megy. Nem tudok őszintén érdeklődni mások felé. Nem látom az embert az emberben. Még magamat sem. Most valami deep shitet, akarok írni, amit átléltem már, csak nem tudom jól megfogalmazni.
Nyilván keresek tovább, élek tovább satobbi.
Nem várom el senkitől, hogy megoldja az életem. :D De más is van így ezzel?
Mégis mi a fszt kéne csinálnom?!
Fele ilyen, fele olyan :D
A kérdésre meg kb annyi, hogy lehet továbbra is kellene új dolgokkal próbálkozni, ha mindent abbahagytál amit eddig csináltál akkor azok nem voltak neked valók (valószínüleg).
Számomra három dolog segített.
1. Teljes mértékben felelősség vállalás önmagamért a sorsomért és a céljaimért. Mély önismeret után, ahogy tisztáztam mik az erősségeim és gyengeségeim ill. egyéni képességeim, eldöntöttem mik azok a dolgok amikkel foglalkozni szeretnék. Ezekben folyamatosan kitűzöm a céljaimat és aprólékosan eltervezem hogyan fogom őket végrehajtani. Munka, hobbi szinten is.
2. Koncentráció és önfegyelem. Ide tartozik az, hogy meghúzom a határaimat minden téren. A dolgaimban is és az emberi kapcsolatok terén is. Oda figyelek arra, hogy egyszerre csak egy dolgot végezzek és abba teljes egészében ott legyek. Ha nem vagy a jelenben akkor sehol sem vagy
3. Elfogadomtam, hogy ritkán leszek boldog. Leginkább akkor vagyok, mikor elérem a kitűzött céljaimat, viszont tény, hogy egy idő után egyre nehezebb ha magasabbra teszem a mércét. A kis célok / eredmények pedig monotinitással unalmassá válnak, de leglább olyan fontosak az összképben. Ne hajkurászd a boldogságot, mert bele lehet unni ha folyton elárasztana az érzés.
Ezenfelül az is szükséges, hogy olykor ne csinálj semmit. Meg kell tanulnod elrendezni a belső világodat is, hogy képes légy kiegyensúlyozottan élni.
"Az élet az ami megtörténik velünk, mikörzben mi az elképzeléseinkel és a terveinkel vagyunk elfoglalva".
Kakaós-tejfölös palacsinta a legjobb 👌
Amúgy én is így vagyok. Nem tudom azt mondani, hogy depressziós vagyok, de mégis nyomasztó, hogy nem találom, mi motivál, miközben elvileg mindenem megvan.
5-ös az lesz, csak ki kell még találnom
6-os hú hát köszönöm, bár ez az út baromi nehéznek tűnik. Gyakorlatilag az hogy kimondjam a felelősségvállalást, már belső konfliktust okoz. Nem beszélve a koncentrációról, meg a tudatos semmittevésről. Hát épp azelől menekülök különböző könnyed dolgokba. a 3. pont pedig egyenesen érvágás. Na de megpróbálom, ha már vetted a fáradtságot, az idézet pedig nagyon tetszik.
7-es nutellásat próbáltad már? igen, valóban egyfelől mindenem megvan, viszont mégis olyan mintha semmim se lenne.
8-as majomember.. :D amúgy srác
Tehát a kérdésed zanzásítva az, hogy elégedetlen vagy, mert nem érzed rendszeresen a kiteljesedést.
Nem is fogod, mert ebben a világban túl könnyű elérni az alapigényeket (fizikai biztonság, emberi kapcsolatok), másban a csúcsra érni viszont szinte lehetetlen, főleg a te korodban.
De először is tisztáznod kell, hogy mi az, amire vágysz. És ha nincs ilyen, akkor vagy találni egyet vagy megelégedni azzal, ami van (ld. bableves). De ha megtaláltad, akkor kezdj el rajta dolgozni kis lépésekben. És amikor eléred az eredményt, akkor majd érzel megelégedettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!