Még is mit kellett volna csinálnom egy ilyen helyzetben?
Régebben történt, de egyszerűen nem tudom magamtól elengedi ezt a szitut, hogy még is ezt hogy kellett volna kezelnem.
Bolt, kasszánál, állok be fizetni, a szalag elején ott van egy két termék. Nézek szét, senki, nincs gazdája, hát én elkezdek felpakolni, már kb ott van minden cuccom. Erre oda viharzik egy ilyen kikent matróna, nézünk egymásra hogy most akkor mi van, és így nyájasan megszólal hogy "hát valószínűleg én is így csináltam volna" vagy valami hasonló, és a cuccaim elé bassza a sajátját a szalagon.
a, normálisan felszólítom hogy ne durakodjon már elém, aminek szinte biztos semmi foganatja nem lett volna, mert látszik rajta hogy ki se látszik a feje a saját egója mögül.
b, ordítva tajtékozva teszem helyre, amire szintén valószínűleg nem ad nekem igazat, de még az egész bolt is bolondnak néz.
c, a hajánál fogva rángatom vissza, esetleg a földön még nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozok neki, ami hát elég komoly btk. retorziókkal járt volna valószínűleg, de szívem szerint ez lett volna a legkívánatosabb.
De komolyan, egy ilyen helyzetben mit csinálhat az ember?
Fúha, vannak dühkezelési problméáid ha 3 válaszból 2 a nettó agresszió:D
A szituból kiderül, hogy az a pár magányos termék az övé, tehát az történt, hogy lerakta, majd elfutott még valamiért és aztán vissza és addigra már beálltál a sorba. Gondolom ő a magányos termékekhez pakolt le, tehát lényegébne megkezdte a sorbanállását. Ilyen "elszaladok még valamiért" amúgy szokott lenni pároknál is, dehát aki egyedül van, az nem tud kit otthagyni aki "vigyáz a termékekre" amit még meg se vettek:D
Szóval ha nem is túl illedelmes vagy követendő a módszere, attól még érthető.
Ettől még persze lehet unfair érzése az embernek. De ha az is van... ki nem szarja le?:D Bele lehet állni, de ha megnézed, hogy mik a lehetőségek:
1. Nem szólsz semmit, 2 perccel később kerülsz sorra.
2. Beleállsz, felszólítod, hogy pakoljon mögéd, ezt ő elfogadja és hátrapakol. Ennyivel hamarabb kerülsz sorra, viszont konfrontálódtál.
3. Felszólítod, hogy pakoljon mögéd, de ő beleáll, hogy ő ovlt ott hamarabb és veszekedni kezdtek, közben ő sorra kerül és fizet. Később is kerültél sorra és konfliktust is generáltál.
Melyik a legegyszerűbb megoldás? Mert szerintem az 1es. Több időt és energiát vesztesz azzal, ha beleállsz.
Ráadásul az idézeted alapján az illető még el is ismerte, hogy érti az igazdat, hogy odaálltál.
Szóval ami az egészből kiderült, hogy baromi frusztrált vagy, nem ártana valami terápia..
Skorpió vagy?
Velem is sokszor előfordult, hogy láthatatlan voltam, simán elém jöttek. Főleg idősebbek. Pedig elég magas vagyok, csak meg kellett látnia.
Viszont nem tudott érdekelni, mert egyébként is nagyon sokszor magam elé engedem mindenhol az időseket, betegeket, terheseket. Nem fogok azért kikészülni, mert egy perccel később végzek.
Egyszer úgy néztem valakire, hogy elnézést kért és rögtön vissza akart sorolni mögém, de mondtam neki, hogy menjen csak, ráérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!