Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Halál félelem kezelése?

Halál félelem kezelése?

Figyelt kérdés
Még elég fiatal vagyok de aránylag sokat foglalkoztat a téma. Szerintem az embernek feladata az hogy az élete során rendbe tudja rakni önmagában az örök elmúlás tényét és hogy valamiféleképpen el tudja fogadni. Sokan a vallást tartják megoldásnak, de én nem tudok hinni. Próbáltam, kerestem a dolgot de egyik hitben sem találtam meg a nyugalmat, nem tudott meggyőzni. A tudományokat tartom mérvadónak. Az pedig ugye nem tud választ adni rá legfeljebb annyit hogy halál közeli élményt átélő emberekkel beszélnek és abból lesz egy kiindulás ( az agy Dmt-t termel azért szoktak ezek a flashek lenni.) Milyen módszerrel lehetne elfogadni ezt az elkerülhetetlen szörnyű tényt? Csernus azt mondja hogy racionálisan és érzelmileg ki kell teljesülni és dolgozni önmagamon amit teszek is de nem érzem hogy ez segítene a félelem érzésen.

nov. 24. 21:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy dolgozol magadon?
nov. 24. 21:47
 2/14 anonim ***** válasza:
50%
A halál nem a vég ;csak egy új kezdet...Ennyi.Aztán nincs már min aggódni.
nov. 24. 21:52
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Túlgondolod..
nov. 24. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

51 éves vagyok, az ötvenedik születésnapom környékén eszembe jutott, hogy az életemnek valószínűleg már több, mint a fele eltelt, és a jobbik fele (amikor egészséges és fiatal voltam).

De így sem agyaltam rajta olyan mértékig, mint te. Egyszerűen élem az életemet, nevelem a gyerekeimet. Egyébként is halál ellen két orvosság van: az egyik a szerelem, másik az általad felnevelt gyerek.

nov. 24. 22:14
 5/14 A kérdező kommentje:

Első: Úgy hogy elkezdtem szembe nézni a félelmeimmel és megoldani a problémáimat az életemben.

Harmadik: Miért gondolom túl? Te hogy látod a halál kérdését?

nov. 24. 22:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Értelek 4-es de én pont azt akarom hogy nem csak elhesegetem a gondolatot hanem szembe akarok nézni vele. Amúgy ja én is kb erre jutottam hogy az ha valami maradandót akarsz akkor mindenképp gyereket kell vállalni
nov. 24. 22:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

6: "Amúgy ja én is kb erre jutottam hogy az ha valami maradandót akarsz akkor mindenképp gyereket kell vállalni."

Nem feltétlen, elég, ha feltalálsz valamit, akkor beírod magad a tudomány könyvébe. Vagy ha valamilyen művészeti alkotást létrehozol, ami maradandó. Könyvet írsz...

nov. 24. 22:26
 8/14 A kérdező kommentje:
Persze csak ez nem túl reális.
nov. 24. 22:28
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Meditációban a saját centrumod megtalálása ami függetlenít a testedtől és túléli a halált. Munkás.
nov. 25. 03:57
 10/14 anonim ***** válasza:
52%
Így van leírták előttem. Meditációval lehet legjobban felkészülni. Vagy hallucinogén drogokkal (lsd, dmt, pszilocibin, meszkalin) de ezek viszonylag rövid hatásidejű dolgok.
nov. 25. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!