Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek is képmutató a...

Szerintetek is képmutató a mai modern ember?

Figyelt kérdés

Főleg a jóléti társadalomban nagyon gyakori.

Ha egy szerencsétlenebb sorsú ember nincs a közelében akkor empatikus, részvétet fejez ki.

Ha közelében van akkor már elutasító, merthát a szerencsétlenebb sorsú emberek nem mindig egyszerű esetek.

Képmutatásnak tartom, mert egyik pillanatban ömlengenek az illetőn, hogy "jaj szegééény", viszont ha már a közelükben van egy ilyen ember akkor simán bele is rúgnak.

Én őszintén senkit se sajnálok igazán, de senkibe se rugok bele. Csak azzal vagyok empatikus, aki közel áll hozzám. Meg azt veszem észre magamon, hogyha kell tudok segíteni egy szerencsétlenebb embertársamon, de max annyira, amennyire nekem jól esik és belefér. Viszont egy percig se fogok litániákat nyomni, hogy másoknak milyen rossz, mert tisztában vagyok azzal, hogy azokat az embereket nem ismerem... Persze igazságérzet bennem is van, de minél inkább szajkózom az igazamat, és lököm hegyi beszédet, annál tavolabb kerülök önmagamtól hiszen én is csak egy gyarló ember vagyok.

Van egy kollégám, akit most a fél társaság sajnál, mert nincsen egyszerű helyzetben. Én nem sajnálom, de nem is ítélkezem. Szerintem nincsen annál rosszabb, ha valakit sajnálnak.

nov. 21. 11:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szerintem az ember kétséget kizáróan sokat változott. Ma már a digitális világban az agyunk is teljesen máshogy működik. Régen nem áramlott ilyen hatalmas mennyiségben és ilyen gyorsan az információ, a régi embert nem érte ilyen brutálisan sok inger. Pl régen nem tudtak olyan könnyen színeket keverni, ma már egy reklám esetében, egy nagyon színes posztert előallítani és kihelyezni pár óra? De elektronikus hirdetések még egyszerűbbek. Gondoljatok csak bele egy 16-17. századi városban mivel nem voltak autók nem volt brutális zajszennyezés, ha voltak is hírverések de extrán színes reklámtablák se voltak. Nem volt digitalizáció....
nov. 21. 13:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te miért vagy képmutató?
nov. 21. 14:57
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 mert kötelező 🤣
nov. 21. 16:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy elég nagy általánosítás volt.
nov. 21. 18:25
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 akinek nem inge nem veszi magára🤷
nov. 22. 10:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a céges buli utáni köszönetnyilvánítások is csak a fotó kedvéért voltak. Akik bort kaptak, azoknak az üvegben valójában szörp volt, de a facebookra feltett fotókon igen neves márkás boroknak látszanak, a pálinkás üvegekben pedig csapvíz volt. És az a teljes erőből mutatott mosoly és a tiszteletteljes kézfogások is mind csak a kamerák kedvéért voltak. Ráadásul ebben dolgozok már 3 éve.
dec. 8. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!