Az "aranyásókat" miért ítéli el annyira a modern társadalom?
Főleg, a férfiak szokták elítélni őket.Véleményem szerint, csak irigységből.
Nekem is mondta anyukám mindig,hogy doktor alá ne adjam.Aláadtam, de a férjemmel bőven tudunk olyan egzisztenciát teremteni, mint egy orvoscsalád vagy ügyvéd dinasztia.Neki villamosmérnökként egy igaz jól menő, komoly vállalkozása van.Bár, már a kettőnké gyakorlatilag.
Mondhatni,hogy egy nőnek ösztönös,hogy a lehető legjobb párt találja magának és leendő gyerekeinek.
Én nem tartom magam butának, egyetemet végeztem, manapság nem rúgsz labdába a munkaerőpiacon diploma nélkül.De, azért egy vállalkozás, az visz mindent, mint a piros hetes.
1#
Mitől lenne bajuk?
Magas színvonalon,felső-középosztálybeliként vagy flsőosztálybeliként élnek.
"manapság nem rúgsz labdába a munkaerőpiacon diploma nélkül"
🤡
Az aranyásó és a hipergámia között azért van egy pár árnyaltnyi különbség. A klasszikus golddigger házasodás után gyorsan válik/özvegyedik, s megtartja a bontóperből vagy örökségből a közös vagyon 50%-100%-át (amibe nyilván nem rakott semmit). Lehet, hogy közben érez valamicske szerelmet vagy esetleg egy gyereket is bevállal a jól menő vállalkozóval, de fő célja, hogy ne kelljen dolgozni és a hobbijainak élhessen. Legyenek a párkapcsolatnak fényűző szimbólumai mint autó, lakás, ékszerek, egzotikus nyaralások.
Egy hipergámiás nő ezzel ellentétben nem kártékony tagja a társadalomnak - sőt, többnyire tudatosul benne, hogy ha magas státuszú férfihez akar hozzámenni, akkor neki is törekednie kell egy ahhoz közeli szintű megbecsülés eléréséhez. Elsősorban közös érdeknek tartja a jól kereső társat, akivel kölcsönösen tudnak hagyatkozni egymásra (jóban-rosszban míg a halál el nem választ). Nem célja a férfin való élősködés, kifejezetten a közös siker miatt keresi a magas státuszú férfiakat, de n
Quentin Matsys a Pénzváltó és a felesége c. festménye egy hipergámiás nőt ábrázol aki segíti férjét a munkában: [link]
Andy Vajna és Palácsik Tímea esküvői fotója ezzel szemben egy hagyományos golddigger kapcsolatot örökít meg: [link]
Egyesek vicceskedve szokták felemlegetni, hogy létezik az ún. Anne Nicole Smith szindróma, amely minden bizonnyal egy fiatal nőkre veszélyes betegség, melyet elkapva hirtelen 50-60 évvel idősebb pasikhoz kezdenek házasodni. Gyógyíthatatlan.
Troll post szerintem, főleg az utolsó sor miatt gyanús.
Ha nem, akkor nem vagy tisztában az aranyásó igazi jelentésével.
Szerintem te még nem tartozol ebbe a kategóriába.
Aki nem érti miért problémás a dolog az valószínű olyan sötét, hogy nem is lehet neki elmagyarázni
#8: Én is erre gyanakszom, van itt valaki aki rengetegszer beleállt már, hogy természetes, hogy a nő a pénzre megy. Valami incelféleség trollkodik valószínű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!