Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az "aranyásókat" miért ítéli...

Az "aranyásókat" miért ítéli el annyira a modern társadalom?

Figyelt kérdés

Főleg, a férfiak szokták elítélni őket.Véleményem szerint, csak irigységből.

Nekem is mondta anyukám mindig,hogy doktor alá ne adjam.Aláadtam, de a férjemmel bőven tudunk olyan egzisztenciát teremteni, mint egy orvoscsalád vagy ügyvéd dinasztia.Neki villamosmérnökként egy igaz jól menő, komoly vállalkozása van.Bár, már a kettőnké gyakorlatilag.

Mondhatni,hogy egy nőnek ösztönös,hogy a lehető legjobb párt találja magának és leendő gyerekeinek.

Én nem tartom magam butának, egyetemet végeztem, manapság nem rúgsz labdába a munkaerőpiacon diploma nélkül.De, azért egy vállalkozás, az visz mindent, mint a piros hetes.

aug. 10. 18:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélem el őket, ő bajuk ha erre adták a fejüket.
aug. 10. 18:30
 2/13 A kérdező kommentje:

1#

Mitől lenne bajuk?

Magas színvonalon,felső-középosztálybeliként vagy flsőosztálybeliként élnek.

aug. 10. 18:32
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

"manapság nem rúgsz labdába a munkaerőpiacon diploma nélkül"

🤡

aug. 10. 18:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond. A természetben is van pozitív hozadéka a parazitáknak.
aug. 10. 18:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert tulajdonképpen nem is az emberhez hanem a vagyonához meg, hozzá az ilyen "aranyásó".
aug. 10. 18:47
 6/13 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
81%

Az aranyásó és a hipergámia között azért van egy pár árnyaltnyi különbség. A klasszikus golddigger házasodás után gyorsan válik/özvegyedik, s megtartja a bontóperből vagy örökségből a közös vagyon 50%-100%-át (amibe nyilván nem rakott semmit). Lehet, hogy közben érez valamicske szerelmet vagy esetleg egy gyereket is bevállal a jól menő vállalkozóval, de fő célja, hogy ne kelljen dolgozni és a hobbijainak élhessen. Legyenek a párkapcsolatnak fényűző szimbólumai mint autó, lakás, ékszerek, egzotikus nyaralások.

Egy hipergámiás nő ezzel ellentétben nem kártékony tagja a társadalomnak - sőt, többnyire tudatosul benne, hogy ha magas státuszú férfihez akar hozzámenni, akkor neki is törekednie kell egy ahhoz közeli szintű megbecsülés eléréséhez. Elsősorban közös érdeknek tartja a jól kereső társat, akivel kölcsönösen tudnak hagyatkozni egymásra (jóban-rosszban míg a halál el nem választ). Nem célja a férfin való élősködés, kifejezetten a közös siker miatt keresi a magas státuszú férfiakat, de n

Quentin Matsys a Pénzváltó és a felesége c. festménye egy hipergámiás nőt ábrázol aki segíti férjét a munkában: [link]

Andy Vajna és Palácsik Tímea esküvői fotója ezzel szemben egy hagyományos golddigger kapcsolatot örökít meg: [link]

Egyesek vicceskedve szokták felemlegetni, hogy létezik az ún. Anne Nicole Smith szindróma, amely minden bizonnyal egy fiatal nőkre veszélyes betegség, melyet elkapva hirtelen 50-60 évvel idősebb pasikhoz kezdenek házasodni. Gyógyíthatatlan.

aug. 10. 18:55
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Mert gyakorlatilag prostituáltak, csak bennük van annyi, hogy felvállalják.
aug. 10. 19:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Troll post szerintem, főleg az utolsó sor miatt gyanús.

Ha nem, akkor nem vagy tisztában az aranyásó igazi jelentésével.

Szerintem te még nem tartozol ebbe a kategóriába.

aug. 10. 19:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem érti miért problémás a dolog az valószínű olyan sötét, hogy nem is lehet neki elmagyarázni

#8: Én is erre gyanakszom, van itt valaki aki rengetegszer beleállt már, hogy természetes, hogy a nő a pénzre megy. Valami incelféleség trollkodik valószínű

aug. 10. 20:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert elvileg munkaalapú társadalom van.
aug. 10. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!