Miért és miben jó az engedelmes társadalom?
Próbálom a hatalmaskodók, a kontrollálást kiterjeszteni akarók szemszögéből megérteni:
Hiszen ha csak a pénzre gondolunk, azt a szigorú adóztatással és vendettikusan szankcionáló adóhatóságokkal elérik, hogy egyre inkább nem fog tudni kiskapuzni az emberiség. Én most globál mondom, nem kiragadva Magyarországra. A fogyasztást serkentő manipulációk és a tervezett avulás rengeteg pénzt áramoltat a világban.
De van az engedelmességnek, a megfélemlítettségnek az a szintje, ami már nem hoz több hasznot a megfélemlítő, hatalmaskodó közegnek sem.
Nem szép dolog sarcolni és elvenni az emberek pénzét, de legalább logikus indíték, érthető indok, hogy azért uralkodom rajtad, vagy manipulállak reklámokkal, vagy hozok olyan intézkedést, mint az álkörnyezetvédő hipokrita betétdíj, hogy elvegyem a pénzedet. És még meg is magyarázom, hogy csak Teérted. Ha nem is etikus, de logikus.
De amikor jönnek ilyen BillGates-féle fantazmagóriákkal, hogy ne legyenek autók az embereknél, meg semmi magántulajdon és egyéb hasonló "nyalánkságok", azt nem értem.
Ha mindenben kontrollálnak, engedelmesítenek, az egy szint felett már kontraproduktív. Jelenleg, hogy milliárdszámra vannak magántulajdonú autók a világban, vagy hogy szabad a kereskedelem világszinten, ez az ún. elnyomóknak is sokat hoz a konyhára. De egy elszegényített, kontrollált, megfélemlített és demotivált nép nem fizetőképes már. Tehát a kontrollálás megbukott. Vagy az ilyen kínai kreditrendszer szinte már-már gondolatrendőrségi szinten lenne képes a bevételek maximalizására? Érdekel, hogy ki hogy látja, mivel lehet hogy én vagyok csak furán huzalozva...
Mi van akkor, ha tényleg az emberek döntenek a saját sorsukról, csak sokszor félre mennek a dolgok?
Ha tényleg hagyja az emberi faj, hogy “rabigába” hajtsa a nagytőke, akkor megérdemli a sorsát. Nem?
"rájöttek hogy van ami többet ér a pénznél is és ez a hatalom"
Na erre vagyok kíváncsi! Miért? Miben jobb a hatalom, mint a pénz?
Hatalomért adnak kenyeret a boltban? Vagy hatalomból lehet házat építeni?
Tényleg nagyon komoly a kérdés, mert nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!