Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen képmutató sok ember?

Miért ilyen képmutató sok ember?

Figyelt kérdés
Egyre több ember az.. olyat mutat ami nem igaz.. csak hogy úgy érezze igaz.. például a magyarok külföldön.. kimennek és X hónap után mutogatják milyen telefon, autó van, de azt már nem említik hogy X év hiteltörlesztés van... Mire jó ez?? Miért vágnak fel ilyenekkel?

nov. 12. 13:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az emberek mindig is szerették többnek, gazdagabbnak mutatni magukat a valóságnál.

A világunk történelmi korokon átívelően a magamutogatásról, külsőségekkel menőzésről szólt. Egyidős az emberiséggel. A magyar népi hagyományok zöme arról szól, hogy kinek van szebb, díszesebb, ciffrább szűre, ruhája, háza, akármije. De már az indiánoknál is a díszesebb tolldísz jelezte a magasabb pozíciót, társadalmi megbecsülést.

A közösségi média csak megkönnyíti ezt, mert már nem csak szűkebb körben, a szomszédok és közvetlen környezet előtt lehet menőzni, hanem a neten keresztül akár a világ másik részéről is.

Egyébként teljesen mindegy, hogy valaki hitelből vesz valamit és később kell majd kifizetnie, vagy a korábbam már összespórolt pénzét költi el értelmetlen magamutogatásra. Mindkét esetben a jómód látszatára költi el ahelyett, hogy a valódi jómódját építené a pénz befektetésekben kamatoztatásával.

Én eleve nem töltök sok időt a közösségi oldalakon és rejtem/tiltom azokat, akik értelmes, értékes gondolatok helyett csak magamutogatásra használják. Nem is tudom, mikor láttam utoljára olyan posztot, amiben valaki egy újonnan szerzett cuccal büszkélkedett. Ugyanúgy, ahogy a pénzzel is érdemes tudatosan bánni, a közösségi média használatot is ajánlott tudatosan szervezni, hogy olyasmit láss rajta, amiknek hasznát veszed, építenek téged és nem bosszantanak, irigykedésre ösztönöznek. Meg eleve érdemes minél kevesebb időt elszúrni a neten ahelyett, hogy hasznosabban töltenéd, pl. inkább képeznéd, fejlesztenéd magad, vagy csak kikapcsolódnál.

nov. 13. 10:33
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem, ez is képmutatás, hiszen másnak akarja mutatni magát, mint ami.
nov. 13. 12:10
 13/14 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem képmutatás, ezt a nyomorkoporsó fogalom fedi jobban.
nov. 13. 12:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Figyelj, az emberek zöme ilyen, és csodálkoznak, hogy miért nem jutnak anyagilag egyről a kettőre. Ismertem olyat, aki életében először jutott picit több pénzhez, és ahelyett, hogy azt befektette volna, vagy felhasználta volna valamire, amitől a pénz fialni kezd, rögtön rohant a Louis Vuitton boltba vásárolni.

Amúgy ennek az oka abban keresendő, hogy a legtöbb embernek nincs semmi pénzügyi tudatossága, és túlságosan a közösségi média bűvöletében él. Mármint persze, azt megértem, hogy aki influenszer és ebből keresi a kenyerét, annak muszáj mindig tökéletességet sugároznia, csak amit az emberek elfelejtenek, hogy ez amúgy látszat. Randiztam anno pár ilyen influenszerrel, és döbbenetes volt, hogy ameddig kifelé mutatják, hogy tökéletesek, addig személyesen egyáltalán nem néznek ki olyan jól, meg koránt sincs annyi pénzük, mint azt instagram alapján gondolná a laikus. Ellenben azok az ismerőseim, akik tényleg nagyon gazdagok inkább próbálják ezt titkolni, vagy csak nagyon szubtilisen mások tudtára hozni. Egyikük se járkál százmilliós kocsikkal, ruhában inkább minőségre mennek, mint márkanevekre stb.

nov. 19. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!