Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan ered az a képmutató...

Honnan ered az a képmutató antimagyarkodó érvelés, hogy nem örülünk más vadidegen sikerének ezért irigyek/megkeseredettek vagyunk?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=sgvMvoxKOdw

Csak most a videót megnéztem és nem fér a fejembe, hogy mi értelme van mások sikerének örülni miközben egy állásra ezerszeres a túljelentkezés, ha valakinek gyereke születik/párja lesz nekem ahhoz semmi közöm (nyilván hasznom sincs) illetve annak sincs okom örülni, hogy diplomásként látom a cégvezetőt ahogy a Range Rover-ével gurul be a parkolóba miközben én csak egy 20 éves kisautót tudok fenntartani.

Nem tudom elképzelni, hogy ez a hozzáállás más országban miért lenne jobb. Nyilván Dubaj-ban senki nem irigy a másikra hiszen ott a 14 éves kisfiú is Porsche-vel jár, de vadkapitalista nyomorland-ben mire kéne örülni más sikeréért?

aug. 25. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Te egy értéktelen, nulla empátiával rendelkező ember vagy. Gondolom otthonról ezt a mintát hoztad. Lehet ezen változtatni, ha tennél érte.

Én simán tudok örülni mások sikerének és nem vagyok rá irigy. Miért lennék? Különbözőek vagyunk, különböző képességekkel. Mindenki hozza ki magából a maximumot.

aug. 25. 11:31
 2/6 A kérdező kommentje:
#1: Mi közöd van neked más vadidegen emberhez? Miért kellene örülni az ő sikeréért? (főleg ha még nem is szimpatikus)
aug. 25. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
Na látod, ezért vagy te egy értéktelen, nulla empátiával rendelkező, megkeseredett, önző ember.
aug. 25. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Vadidegeneknek én sem szoktam örülni, csak ha esetleg olyan területen értek el sikert, ami engem is érint, az lehet inspiráló érzés, egyéb esetben szimplán semleges. De mondjuk inkább jó dolgok történjenek mindenkivel, mint rosszak, mert az általános hangulathoz a világon már nekem is van közöm, és sok sikertelen, boldogtalan emberrel teli bolygón élni nem tudom, miért lenne nekem jó.
aug. 25. 11:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem érdekel idegenek élete.
aug. 25. 12:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Én magasról teszek rá, hogy idegenekkel mi is van....az sem érdekel ha boldog az sem ha nem az.

Ha rokon vagy közeli haver...hááát...úgy csinálok mint aki örül :)

aug. 25. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!