Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nem találko...

Miért van az, hogy nem találkozni egyetlen cigánnyal sem a hazai hegyekben?

Figyelt kérdés

Az Északi-középhegységben szoktam túrázni, és ha jók az emlékeim, egyetlen egyszer láttam egy cigány származású nőt az erdőben, jelzett túraútvonalon. Ezen kívül nem tudnék olyan alkalmat mondani, mikor láttam volna ebből a népcsoportból valakit. Viszonylag sok cigány él Nógrád- és Heves vármegyén belül is, de pl. az Ipoly mentén is. Mégse látni fent a hegyekben egy ilyen népcsoporttól származó embert sem. Vajon mi lehet ennek az oka?

Az én elméletem annyiból állna, hogy egyszerűen nincs rá igényük. Teljesen mindegy az ember szociális helyzete, az egészségére ugyanúgy adhat annyival, hogy kimegy a friss levegőre egyet sétálni, túrázni. Nem kell hozzá nagy tudomány, se komoly felszerelés, hogy egy átlag hazai erdőben menjünk egy karikát.

Nektek mik a tapasztalataitok? Ha találkoztatok roma származású emberrel az erdőben (turistaúton mondjuk), hogyan viszonyultatok egymáshoz? Voltak előítéleteitek?

nov. 12. 03:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
81%
"Holott szegény, elesett emberek." 😀
nov. 27. 14:36
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
20-as, te is csak mesekönyvben láttál eddig cigányt, az is biztos :)
nov. 27. 15:21
 23/23 anonim ***** válasza:
0%

Olyanok vagytok, mint a tyúkok, akik nekiesnek a sebes fenekű tyúkoknak.

És olyanok vagytok, mint az iskolai bántalmazás elkövetői, akik csúfolják és üldözik az olyan társukat, akinél bármi hiba vagy fogyatékosság van.

Nőjetek már fel!

És vegyétek tudomásul, hogy minden ember egyenlő jogokkal rendelkezik. És a cigányoknak is megvan az emberi méltóságuk.

Szánalmas dolog az emberi méltóságuktól megfosztani őket kivétel nélkül.

Ha Jóska cigány betör hozzád, akkor jogosan szidod, de az egész cigányságok állandóan lenézni és gúnyolni szánalmas.

Inkább a munkátokban tűnjetek ki, ne azzal, hogy aláztok egy népcsoportot. Hova vezet ez? Na, hova????

nov. 28. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!