Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nem találko...

Miért van az, hogy nem találkozni egyetlen cigánnyal sem a hazai hegyekben?

Figyelt kérdés

Az Északi-középhegységben szoktam túrázni, és ha jók az emlékeim, egyetlen egyszer láttam egy cigány származású nőt az erdőben, jelzett túraútvonalon. Ezen kívül nem tudnék olyan alkalmat mondani, mikor láttam volna ebből a népcsoportból valakit. Viszonylag sok cigány él Nógrád- és Heves vármegyén belül is, de pl. az Ipoly mentén is. Mégse látni fent a hegyekben egy ilyen népcsoporttól származó embert sem. Vajon mi lehet ennek az oka?

Az én elméletem annyiból állna, hogy egyszerűen nincs rá igényük. Teljesen mindegy az ember szociális helyzete, az egészségére ugyanúgy adhat annyival, hogy kimegy a friss levegőre egyet sétálni, túrázni. Nem kell hozzá nagy tudomány, se komoly felszerelés, hogy egy átlag hazai erdőben menjünk egy karikát.

Nektek mik a tapasztalataitok? Ha találkoztatok roma származású emberrel az erdőben (turistaúton mondjuk), hogyan viszonyultatok egymáshoz? Voltak előítéleteitek?

nov. 12. 03:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
84%
Mert ott csóróság van, nem tudnak mit lopni
nov. 12. 03:11
 2/23 anonim ***** válasza:
79%

Gombát szedni szoktak azért vidéken

Meg persze a szűk asszimilálódott cigányság pedig úgy él mint bármelyik magyar, és biztos járnak természetbe is

nov. 12. 04:56
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Mert ott nincs se réz, se alumínium, minek mennének oda?
nov. 12. 05:45
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Hát ha nem fáért mennek, akkor nem. Meg egyébként sem, mert az egészséges életmódról nincsen fogalmuk, meg lusták is lennének ahhoz.
nov. 12. 06:55
 5/23 anonim ***** válasza:
89%

Múzeumokban se nagyon látsz, irodalmi esteken sem, színházakban sem, podcast beszélgetésekben sem, stb...

Örülnek, ha léteznek egyáltalán, ha el tudod képzelni, sokan közülük mennyire alacsony szinten tengődnek. Nem véletlenül van tele velük a híradó, miket csináltak.

Elég nehezen foglalkoztatnak itthon magyarok romákat.

nov. 12. 07:27
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Mi is sokat járunk túrázni, de sehol nem jött velünk szembe roma a túraútvonalakon vagy erdei utakon. Rém egyszerű, baromira nem érdekli őket a természet. Szerintem a legtöbb csak akkor jár erdőbe, ha leborítja az építési törmeléket vagy szimplán a háztartási szemetet. Igénytelenek, miért pont a természet csodálatára lenne igényük? Ez olyan, mintha azon akadnál fenn, hogy egyetlen roma kezében sem látsz könyvet a vonaton.
nov. 12. 07:39
 7/23 anonim ***** válasza:
90%
Mert nincs rá igényük, nem nagyon vonzza őket. Akinek van pénze, az is inkább a falujában jaszkarizik, vagy építtet oroszlános kaput. Ugyanígy Nyugaton pl. muszlimokat/feketéket sem sokat látni télen az Alpokban. Úgymond ezek ilyen „rich white people“ hobbik. Persze ez csak általánosítás, kivételek mindig vannak.
nov. 12. 07:46
 8/23 anonim ***** válasza:
93%
Azért, amiért mélyszegény magyarok sem túráznak. A rekreáció bizonyos anyagi szint alatt nem létező dolog, túlélés van meg tengődés. Mivel a cigányság java ilyen körülmények között él, így kicsi a valószínűsége, hogy találkoznál valamelyikkel.
nov. 12. 08:42
 9/23 anonim ***** válasza:
84%
Félnek a medvétől.
nov. 12. 08:56
 10/23 anonim ***** válasza:
89%
Érdekes felvetés, nekem még túrázó félromaként sem jutott eszembe. Bár nem is keresem a társaságukat. :-)
nov. 12. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!