Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az elméleti fizikusok “elmélet...

Az elméleti fizikusok “elméletben” mindenhez értenek, de közben gyakorlatban semmihez? Mi miatt van a legtöbbnek nagy arca?

Figyelt kérdés

tegnap 17:49
 1/10 Mojjo ***** válasza:
85%

Na, pont erre a kérdésre készült ez az összeállítás:

[link]

tegnap 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Mivan? És ez mégis hogyan jött ki?
tegnap 18:15
 3/10 A kérdező kommentje:
“Ne OFFolj, ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!“
tegnap 18:30
 4/10 UlfOrmson ***** válasza:
Esetleg alá is támasztanád ezt a "kérdésed"?
tegnap 18:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Pályaválasztás előtt vagyok, érdekel a fizika, de azt látom alkalmazottként nem nagyon tudnék elhelyezkedni ilyen végzettséggel. Nem is keresnek olyan sokat elvileg.

Viszont dolgoztam egy helyen diákmunkásként, ahol volt ott egy elméleti fizikus végzettségű pali akinek nagyon visszataszító természete volt.

Ennyi röviden a kérdés motivációja.

tegnap 18:48
 6/10 UlfOrmson ***** válasza:
100%
Így már világos a kérdés hátere. Szerintem egyetlen ember alapján ne ítélj el egy teljes szakterületet. Az elméleti fizikusok között is többféle kvalitású és mentalitású kutató van. Lehet, hogy pont sikerült egy rossz természetű elméleti fizikus megismerned. De ha attól tartasz, hogy az elméleti fizikusság téged is ilyenné tesz, de szeretnél fizikusként dolgozni, akkor lehetséges, hogy a kísérleti fizika irányába (vagy ha létezik olyan, akkor az alkalmazott fizika irányába) elmozdulni az egyetemen
tegnap 19:03
 7/10 Mojjo ***** válasza:
76%
@6: Szerinted való bármilyen természettudományos pályára olyan ember, aki nem érti magától, hogy egy rendkívül diverz és hatalmas csoport egy elemének egy tulajdonsága nem fogja szükségképpen jellemezni a csoport többi elemét? Ez olyan alapvető szemléletbeli dolog, ami ha nincs meg, akkor az ember alkalmatlan erre a pályára. Kísérleti irányban is. Ne akarjunk ennyire kitolni szerencsétlen kérdezővel. Értem én, hogy nem lopta be magát a szívünkbe a hülyeséggel, amit itt előadott, de direktben kib.szni, hogy elpazaroljon esetleg tökfeleslegesen éveket az életéből, azért nem kell vele.
tegnap 19:15
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
"Mi miatt van a legtöbbnek nagy arca?" "volt ott egy elméleti fizikus végzettségű pali akinek nagyon visszataszító természete volt." Nyugodtan mehetsz elméleti fizikusnak, te is pont közéjük való vagy!
tegnap 19:21
 9/10 A kérdező kommentje:

Mojjo: “Ez olyan alapvető szemléletbeli dolog, ami ha nincs meg, akkor az ember alkalmatlan erre a pályára“

Sok emberre mondták már nagy okosok, hogy alkalmatlan XY dologra és végül kiderült hogy nem volt igazuk. Köszönöm ettől függetlenül az aggodalmat és a gondoskodást!

tegnap 19:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy emberből nem lehet következtetni az összes hasonló foglalkozású természetére.

Viszont van egy fizikusnő, nem tudom, hogy elméleti-e, vagy sem, de nem ezzel lett híres, és nem szimpatikus a személye. Angela Merkelnek hívják.

tegnap 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!