Az előző generációk miért ennyire fiatal ellenesek és tiszteletlenek?
A 30-as éveim elején járok. A tapasztalatom az, hogy a Z generációsok a munkában szó szerint mindenért segítséget kérnek és feltartanak másokat. Nulla önállóságuk van. Megint beraktak mellém egy Z generációst és rá kellett szólnom, hogy nekem is határidős feladatom van és ha nem fejezem be, fizetetlenül benn kell maradnom túlórázni. Van műszakvezető, ha kérdése van.
A másik, visszamentem a közoktatásba és azt figyeltem meg, hogy nem egy, nem kettő Z generációs kis egyetemista iszonyatosan degradáló az idősebb csoporttársakkal. Simán hülyéz másokat, miközben letenni az asztalra semmit nem akar. Itt a témában is olyan hangot üt meg a kérdező az idősebbekkel szemben - és még érezhetően vissza is fogja magát - hogy bizony jogos a kritika vele szemben.
31-es vagyok:
közoktatás alatt egyetemet értek.
Illetve visszavonnám, hogy visszafogja magát a kérdező. Itt alkoholistázik mindenkit. Ami durván általánosítás. Ennyi erővel ezt pont a Z generációra lehetne mondani. Azok, akiket te alkoholistázol, a te korodban nem igazán vedeltek, ti viszont rendszeresen jártok inni, bulizni. A drog is lazán belefér, ami az idősebb generációnál nem volt jelen, vagy kirívó eset volt. De általánosítgass csak.
31-es
,,A 30-as éveim elején járok. A tapasztalatom az, hogy a Z generációsok a munkában szó szerint mindenért segítséget kérnek és feltartanak másokat. Nulla önállóságuk van. Megint beraktak mellém egy Z generációst és rá kellett szólnom, hogy nekem is határidős feladatom van és ha nem fejezem be, fizetetlenül benn kell maradnom túlórázni. Van műszakvezető, ha kérdése van."
Igaz.
,,Itt a témában is olyan hangot üt meg a kérdező az idősebbekkel szemben - és még érezhetően vissza is fogja magát - hogy bizony jogos a kritika vele szemben."
Vannak különbségek a generációk között.
Másabb világ lesz ,amit majd mi építünk.
Mikor mi kerülünk pl:hatalomra.
Politikai vonatkozás:
Közöttünk rengeteg az Anarchista így magyarország jövőjében valószínűleg legalább lesz 1anarchista párt a kereslet kielégítése végett.
Szóval ez baloldali eltolódást eredményezhet.
Internet függők vagyunk ill számítógép függőek.
Nálunk nem a munka fog virágozni (,ha csak nem kerül bevezetésre egy toleránsabb,szolidaritást mutattó gazdasági rendszer) ,hanem inkább a hobbik,ismeretek a vilgáról.
De persze ez csak az én véleményem.
33-as kieg:
A konfliktusaimnak egy jó része felnőtteknek a lelki tudatlanságából történt ill erkölcsi fogyatékosságuk miatt történt.
Nem én kezdtem egyik esetben sem a konfliktust.
32-es
Ha lett volna ti is használtátok volna ,de mivel nem volt így nem.
Mi lazábbak,lázadóbak vagyunk.
Úgy mond hippisebbek.
De ennek ellenére ,hogy mi már most bulizunk,alkoholizálunk,drogozunk én úgy vettem észre ,hogy a verekedések,konfliktusok nem az én generációmon múlik ill kezdődik bulizás tekintetében általábban velem szemben is az idősebbek kezdik.
35-es KIEG:
Mondják a 40es évesek az ő kritikájukat velünk szemben ,de ők maguk elmondják ,hogy a katonaságban is megoldották azt ,hogy igyanak.
Ennyire alkeszek.
De végyed csak őket.
34
Ember, 22 évesen TE IS FELNŐTT VAGY! Nem akarsz dolgozni, mert a hobbi. Ki fog eltartani? Az általad lenézett idősebb generáció, aki nyugdíjba menne?
Na innen fúja szél. Nem akarsz dolgozni, gyereknek tartod magad, de szavazati jogot, pénzt akarsz. Ezért nem tisztelnek. Mert élősködő életmódot akarsz.
37-es
Most is dolgozom.
Van melóhelyem ,csak én a hobbijaimnak élek nem a melónak.
Számomra a hobbi az ami feltöltt.
Össze lehet rakni, mi áll a kérdés mögött. A kérdező érettségi után otthon döglik a gép előtt, ha kimozdul az is ivászat és bulizás. A szülei rászóltak, hogy elég lesz ebből, menjen dolgozni 22 évesen. A kérdező ezen hisztikézik, hogy őt tisztelni kell, mert a gép előtt kockul és nem akar dolgozni, a szüleinek kötelessége eltartani felnőttként is.
Abba nem gondol bele, hogy ha egy egész generáció ilyen lusta, nem építenek semmit, mert senki se dolgozik.
Ideje lenne egy szimpatikus aluljárót nézned, mert ha a szüleid kiraknak vagy meghalnak, az lesz az új otthonod.
37-es
Én ilyet nem mondtam.
Ezt te mondod ezek a gondolataid nekem minden vágyam az ,hogy önálló életett éljek ,de mellette én élni akarok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!