Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetne leküzdeni az...

Hogy lehetne leküzdeni az első napok iránti félelmet az életben bárhol?

Figyelt kérdés
Eddig bárhol voltam pl. másik iskolába kellett mennem, vagy másik munkahelyre akkor mindig túlgondolom a dolgokat és irreálisan nagy félelmet érzek csak az első napokra az új helyen. Utána idővel oldódik ez, csak az első napok a vészesek. Gyakorlatban nyilván nem, de fejben mindent túlnagyítok és volt már, hogy emiatt mégsem mentem el az adott helyre. Lehet ez azért is van mert, ugye a legtöbb amit egy helyen töltöttem eddig az az általános iskola volt ami a 8 év, aztán a kedvenc iskolámban 4 év (ezt megelőzőleg iskolaváltásnál kevés időt töltöttem az előzős sulikban) aztán voltam gyakorlaton ahol 3 év simán megvolt. De azóta nem voltam huzamosabban egy helyen se és lehet emiatt is rettegek ennyire, eszembe jutnak a lógós időszakok, akkor nagyon rossz volt minden de nyilván sikerült felállnom ebből. Most ismét azt érzem visszaestem ebbe, de szeretnék ismét sok sok időt, évet eltölteni egy megszokott helyen még ha azt a helyet nem sikerül megkedvelni elsőre. De a rettegés és az új tart vissza. Jövőhéten már elkezdek dolgozni egy új helyen, szerencsére sikerült a felvétel és a munka is olyan ami nem annyira stresszes. De maga a tudat, hogy új hely, új emberek, mindet meg kell tanulni, mindent meg kell jegyezni hol van...Volt egy időszak amikor sokáig ragaszkodtam a gyakorlatos helyemhez mivel ott szó szerint mindent tudtam hol van, magabiztosan mentem ide oda ha megkértek és mikor elkellett engednem, akkor kezdődött ez. Van e erre valami megnevezés, mert utána olvasnék, jobban megérteni ezt. Hogy küzdhetném ezt le, nyilván a megoldás, hogy csak megyek és kész de inkább a fejemben akarom leküzdeni, hogy ne rettegjek annyira és ne stresszesen kezdjem az új helye. Még az is eszembe jutott, hogy lehet azért is van ez, mert általános utána az első nagy váltásnál nrem sikerült beilleszkednem és kiközözítettek, utána a másik iskolában szintén de ott már inkáb én féltem és okoztam dolgokat, mint mások. Mikor sikerült jó iskolát, közösséget találnom akkor minden helyrebillent. Köszi, ha elolvastad.

okt. 20. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Az új az mindig jó, tiszta lappal kezdhetsz.
okt. 20. 23:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ki kellene cserélned azt amit gondolsz. Amíg arra koncentrálsz, hogy ne féljek, le akarom küzdeni a félelmet, addig egyre jobban rettegsz, hisz arra fókuszálsz. Inkább azt erősítsd, hogy na, kíváncsi vagyok, milyen lesz az új munkám, alig várom, hogy mehessek. Akár egy papírra írj néhány mondatot ami errefelé terel. Zsebrevágod, ha megint jön a félelem, elég megfognod ezt a papírt a zsebedben, hisz már tudod, mi van ráírva, könnyebben visszatalálsz ehhez az érzéshez. Ha kíváncsi vagy, nem tudsz félni, egyszerre a kettő nem fér a fejedbe. Jó értelemben izgatottnak lenni pedig sokkal jobb állapot mint a bénító félelem.
okt. 21. 06:28
 3/4 SZTANN ***** válasza:

Ez az újtól való félelem mindenkinél megvan, teljesen természetes dolog. Nem lehet megúszni, mindig előjön, ha új közegbe kerül az ember. Pár nap alap elmúlik.

Ne azon rágódj, hogy most félsz, rettegsz, nem tudsz mindent. Arra koncentrálj, hogy ez az újdonság, tájékozatlanság gyorsan múljon el: figyelj, hogy beilleszkedj, vedd észre az apró részleteket, igyekezz megtanulni a többiek nevét. Próbálj szakmailag magabiztosnak látszani, de nem kell eltitkolnod, hogy te az új környezet miatt most kicsit bizonytalan vagy. Ez nem szégyen, mindenki pontosan így van vele. Hidd el, az őszinteség szimpátiát kelt, segíteni fognak neked! Aki előadja a vagányt, miközben belül remeg - az sokkal rosszabb, mert ellenszenves, hazug.

okt. 21. 08:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Pszichológus.
okt. 21. 08:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!