Az öregedő, nagypofájú emberek, akik szerint a mai fiatalok lusták és bu.zik, miért nem adták át azt a hatalmas tudást a gyerekeiknek, amivel (szerintük) rendelkeznek?
Téged se az eszedért szeretnék, az már biztos.
34 éves felnőtt nőként nem az én feladatom megnevelni vadidegen emberek lusta gyerekét. Nem én b..sztam el a mai 17-23 éves generációt.
Gondolom, te is valamelyik leszólt korcsoportba tartozhatsz. Szólj anyádéknak, hogy miért nem tudták téged megnevelni, életképessé tenni.
Kedvencem, hogy gyűlölik a nyugatot meg a bzi médiát, meg brüsszelt...
Mégis ők léptek be az EU-ba, mégis mind elő van fizetve disney/netflixre 😂😂
Fiatal vagyok.
A tudás átadásnál velem szembe jött több dolog is. Lehet nem mind egyszerre fordul elő, de minddel találkoztam.
* nincs türelmük(?) a tudás átadáshoz "békés" módszerrel. Mindig csak az üvöltözés, kritizálás, beszólogatás. Pedig lehetne ezt másképp is, nem? Nem minden fiatal tolerálja jól, ha ordítoznak vele!
* valójában nem rendelkeznek nagy tudással, csak azt hiszik. Aztán ha ez kiderül, esetleg egy fiatal jobban meg tud valamit oldani, akkor meg ők vannak felháborodva, hogy ezt nem így kell, meg ez sz*r, meg hogy ez micsoda trehány c*gány munka...
* hiúságukban félnek beismerni, hogy ők már idősödnek, az ő napjuk lenyugvóban van, ezért bár lenne alkalom a tudást átadni, a fiatalt bevonni a dolgokba, de vállat vonnak, elbagatellizálják a dolgot
Azt hozzá kell tenni, hogy létezik olyan tudás is, amit passzív megfigyelőként is át lehet venni. Én sok mindent így vettem át, kisebb munkákat magam is simán elvégzek.
Ezen kívül lehet néhány dologra azt is mondani, hogy elavult, feleslegessé vált. Változik a világ. Pl. egy informatikus nem fog nekiállni kézzel fát vágni, hanem eleve vágott fát rendel, legrosszabb esetben láncfűrésszel vágja fel, de az esetek többségében gázkazán van, vagy esetleg központi fűtéses panelban lakik. Ott nem is kell ez a tudás.
Mert nem nevelhetőek. Már bocsánat, de tényleg így van. Mivel egyrész már mindent kivettek a tanárok kezéből, a szülők meg örülnek, ha heti 40 óra munka utan luk van a seggükön, ráadásul már minden arról szól, hogy a gyerekek mentális egészsége, plusz a 14-25 éves kor az érzékenyebb kategória, így mindenki személyes sértésnek veszi a nevelést.
Múltkor egy csapat kamaszt kértem meg udvariasan, hogy ne a kutyafuttató mellett tüzijátékozzanak, magasról tettek rám, aztán amikor fellőtték a tüzijátékot és utána durvábban odaszóltam, akkor azonnal ment a hiszti.
Nagyon nehéz így átadni a tudásunkat, ha egy olyan generációnak kell, akik a nevelést sosem tapasztalták a bőrükön.
"miért nem adták át azt a hatalmas tudást a gyerekeiknek, amivel (szerintük) rendelkeznek?"
Az utóbbi néhány évben hányszor fogadtad meg például a szüleid tanácsát? Vagy más, idősebb emberekét? Ugye nullához közelít ez a szám? Tehát nincs meg a befogadási készség, vagy képesség sem.
Egy tőled valószínűleg sokkal idősebb tanácsa: ne csinálj magadból hülyét hasonló kérdésekkel. Elfogadod?
Ezek csak irigy emberek, akik felett eljárt az idő, irigylik mások fiatalságát és bátorságát, hogy nemet mondanak a szolgalelkűségre.
Én örülök, hogy utánam jön ez Z generáció, aki már nem fog sz arér' húgyér' dolgozni, nem megy bele abba, hogy minimálbérre, bejelentve dolgozzon.
Őszintén, az idősebb generációban semmi példaértékű nincs, vagy inkább elrettentő példa, hogyan nem szabad élni.
36/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!