A mai fiatalok már kevésbé emlékeznek a gyerekkorukra? (bővebben lent)
Tehát van a munkahelyem, ahol mostanában egymás gyerekkoráról szoktunk mesélni.
Egy nő aki 2010 környékén volt gyerek, mondta hogy a gyerekkoráról nem sok emléke van. Pedig fiatal a nő.
Én és egy másik kollégám már idősebb férfiak vagyunk, 1990 környékén voltunk gyerekek. És mégis rengeteg az emlékünk a gyerekkorunkról.
Munkatársak vagytok, nem közeli barátok. Lehet nagyon rossz gyerekkora volt, amit nem akart megosztani veletek.
Nekem sincsen szinte semmi jó emlékem (alkesz apa, bulizós anya, drogos testvér, stb). Ez természetesen nincs a homlokomra írva, senki nem gondolná rólam.
Ha nekem is mesélnem kellene akkor valószínű én is azt mondanám, hogy nincsennek emlékeim.
Ez egyénfüggő, nem korfüggő. Én és a barátaim (kortársak) rengeteg mindent fel tudunk idézni a gyerekkorunkból, néha kifejezetten apró részleteket, amin mi is meglepődünk.
Ne általánosíts egy emberen alapján (több alapján se).
23/N
Már írtam máshová, hogy jobban előjönnek az emlékek, ha valami személyes dolog felidézi. A saját gyerekeim kiskorától, mindig azok az emlékek hívódtak elő, amelyik korban éppen ők jártak.
Mondjuk az ovis korom nekem is szinte törlődött (okkal).
Egy ember alapján nem szabad általánosítani, vagy szinte bármilyen következtetéseket levonni.
Én pl. 2000-ben születtem és relatívan sok emlékem van gyerekkoromból is, szóval ellenpéldaként itt vagyok én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!