Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hétköznapokon mennyi időtök...

Hétköznapokon mennyi időtök van, ami nem munka, ingázás vagy alvás?

Figyelt kérdés

Szóval mennyi szabadon beosztható időtök van a hétköznapokban?

Nekem munka + utazás, és alvást (ugye ezek kötelezők, nem tudok ezzel spórolni) levonva egy napból marad 4 óra, ebbe kell beleférnie a sportnak, házimunkának, tisztálkodásnak-készülődésnek, evésnek, párkapcsolatnak, és hobbinak-szórakozásnak. (Meg barátoknak is, de azt már feladtam)

Úgy érzem kezdek kiégni, ez a 4 óra semmire nem elég…. Általában vagy sportolok vagy házimunkázok az adott napon, ami 1 óra, maradt 3.

Tisztálkodás, készülődés, öltözködés fésülködés minden ilyesmi egy nap alatt összesen 1 óra, maradt 2.

Vacsora, bepakolás másnapra, reggelikészítés, apróbb intéznivalók ezek is összesen egy órát el tudnak vinni, maradt 1.

1 óra arra hogy kikapcsolódjak, hobbival foglalkozzak, a párommal töltsek időt, ez nem elég egyszerűen.

(És igazából jó lenne egy órával többet aludni, de már nem tudok miről lemondani emiatt.)

Vagy csak nekem túl nagyok az igényeim? 1 óra szabadidő jónak vagy rossznak számít munkanapokon? Nektek mennyi van és hogy bírjátok? Hogy lehetne ezt a 4 órát jobban kihasználni?

Bármi érdekel ami segíthet a jelenlegi helyzetemen, úgy érzem nem bírom.

okt. 17. 10:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Nálam beosztásfüggő, folyamatos munkarendben dolgozom, 4-5 napos délelőttös blokk, 2 nap pihi, 4-5 napos délutános blokk, két nap pihi. Pihenőnapok általában hétköznapra esnek, ami a szociális életem szempontjából gatya, viszont tudok úgy terembe, uszodába menni, ügyet intézni, természetben kirándulni, hogy nincsenek sokan.

Délelőttös blokkban úgy érzem, semmi szabadidőm, mert nagyon korán kell kelni, amihez nagyon korán kell feküdni, nekem legalább is túl korán, én ebben a rendszerben soha nem tudom magam kipihenni, mindegy, hogy 4, 6, vagy akár 8 órát aludtam, egész nap olyan vagyok, mint a mosott szar, az is nehezemre esik, hogy elmenjek zuhanyozni, vagy összedobjak 10 perc alatt egy egszerű tésztás-szószos történetet, vagy hogy kiteregessek. Edzés, munka utáni bevásárlás ebben a blokkban nem létezik, hazavánszorgok és döglök.

Délutános blokkban általában késő este érek haza, pár órát még fenn vagyok, és a benti hobbijaimmal foglalkozom (most pl egy takarót "kötök" ilyen nagyon vastag fonalból kézzel, ami a nővérem születésnapi ajándéka lesz), kikapcsolódok, olvasok, netezek, vagy munka után még elmegyek futni. Akkor fekszem le, mikor elálmosodok, onnantól 8 órányira állítok be ébresztőt, de általában hat óra múlva magamtól felébredek, és akkor még ott az egész délelőtt, hogy főzzek, takarítsak, bármit csináljak. Jobban szeretem, ha minden nap takarítok egy kicsit, pl. egyik nap a fürdőt, másik nap a konyhát, harmadik nap kiporszívózok, mint a fél napos nagytakarításokat. Nagyon sok szabadidőnek tűnik, pedig mindkét esetben ugyanúgy 8-10 órás műszakjaim vannak, és ugyanúgy 24 órából áll egy nap.

Már jeleztem a munkáltatómnak, hogy szeretnék fix délutános munkarendben dolgozni. Vannak munkatársaim, akik fix délelőttösek, és ők ugyanezt mondták el a délelőttös munkarendről, hogy 2-4 közt végeznek, legkésőbb 3-5 körül otthon vannak, és onnantól ott az egész nap, de mikor váltottban jártak, akkor semmibe nem tudtak belefogni délutános műszak előtt, mert fáradtak voltak, nem tetszett nekik, hogy olyan későn végeznek és későn érnek haza, nem aludtak jól, még javában munkában voltak mikor már egyébként normális esetben aludni szoktak, stb. Szóval kb. ugyanaz, mint az én megélésem, csak ők fordítva voltak vele.

Itt tenném hozzá, hogy egyedül élek, szóval csak magamra kell takarítani, és csak magamra kell főzni, és nincs párom jelenleg, mikor volt, akkor nekem is nehézséget okozott, hogy a nap melyik részében tölthetek vele időt, pedig együtt éltem vele. Szüleim vidéken laknak, de annyira vidéken, hogy több óra lejutni hozzájuk tömegközlekedéssel, tehát ha megyek, akkor úgy megyek, hogy legalább egy éjszakát is ott töltök. Ez kb. évente 1-2 alkalommal történik meg, ők kb. havonta egyszer jönnek hozzám látogatóba, mert nekik csak két óra autópályán, plusz ahol lakom, ott mindig van lehetőség valami programra, míg szüleimnél a standard hétvégi program a tévézés+főzés, nekik is kikapcsolódás igazából, hogy egyik hónapban ilyen kiállítás, másikban borkóstoló majd színház (mondjuk akkor nálam aludtak, mert mindketten ittak), harmadikban agyagedényeket formáztunk és aztán focimeccsre mentünk. Sosem értettem azt a mentalitást, hogy kötelező a gyereknek látogatóba mennie a szüleihez, én szeretem vendégül látni a szüleim és ők is örülnek neki, hogy nem egy vasárnapi ebéd volt, hanem valami közös program.

okt. 18. 16:51
 22/22 anonim ***** válasza:
Elég kevés .
nov. 4. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!