Hétköznapokon mennyi időtök van, ami nem munka, ingázás vagy alvás?
Szóval mennyi szabadon beosztható időtök van a hétköznapokban?
Nekem munka + utazás, és alvást (ugye ezek kötelezők, nem tudok ezzel spórolni) levonva egy napból marad 4 óra, ebbe kell beleférnie a sportnak, házimunkának, tisztálkodásnak-készülődésnek, evésnek, párkapcsolatnak, és hobbinak-szórakozásnak. (Meg barátoknak is, de azt már feladtam)
Úgy érzem kezdek kiégni, ez a 4 óra semmire nem elég…. Általában vagy sportolok vagy házimunkázok az adott napon, ami 1 óra, maradt 3.
Tisztálkodás, készülődés, öltözködés fésülködés minden ilyesmi egy nap alatt összesen 1 óra, maradt 2.
Vacsora, bepakolás másnapra, reggelikészítés, apróbb intéznivalók ezek is összesen egy órát el tudnak vinni, maradt 1.
1 óra arra hogy kikapcsolódjak, hobbival foglalkozzak, a párommal töltsek időt, ez nem elég egyszerűen.
(És igazából jó lenne egy órával többet aludni, de már nem tudok miről lemondani emiatt.)
Vagy csak nekem túl nagyok az igényeim? 1 óra szabadidő jónak vagy rossznak számít munkanapokon? Nektek mennyi van és hogy bírjátok? Hogy lehetne ezt a 4 órát jobban kihasználni?
Bármi érdekel ami segíthet a jelenlegi helyzetemen, úgy érzem nem bírom.
4 óra kb. Reggel szinte semmi, készülődés az egész, bár van, hogy hajnalban munka előtt megyek úszni(5:20-as keléssel), de az meg ugye kilövi a délutáni szabadidőmet, mert egész nap hulla vagyok akkor 😃
6-ra érek haza. És akkor olyan 22-24 óráig vagyok fent. Ebből akkor lejön még jónéhány óra, főzéssel, nem szabadidővel. És az az igazság, hogy azt a 4 órát se tudom szabadidővel tölteni, mert csak pihenem a napot. Eléggé leszív agyilag. Koncentrációt igényel.
Megértem a problémát, hétköznapokon én is kicsit kiégve érzem magam. Én 16.30-ig dolgozom, 17:15-re vagyok otthon, utána olyan 9 óráig van szabadidőm, kb. 9 után én már nem szeretek semmi produktívat csinálni, nincs sem erőm, sem kedvem hozzá, ezért próbálok még 9 előtt elintézni mindent (kaját másnapra készíteni, rendet rakni stb.) De én is úgy érzem, hogy ez nagyon kevés, ráadásul még egy továbbképzést (távoktatásban) is végzek, aminek jelenleg 90%-át hétvégén végzem el, mert hétköznap szellemi munka után nincs hozzá erőm. Mikor hazaérek általában leülök egy fél órára, és csak mobilozok, el szoktam menni néha sétálni, biciklizni, ezeket szeretem, mert kikapcsolnak. Játszok egy számítógépes játékot is, de hétköznap tényleg sokszor még ehhez sincs kedvem :D
Na meg hozzájön az is, hogy kétlaki életet élek, hétvégén hazamegyek a szüleimhez vidékre, ez is mindig igényel egy kis szervezést, elvesz az időből.
Fogalmam sincs, hogy egy partner, vagy neadjisten gyerekek mellett hogy bírnám ezt. Így is elég sokszor ingerült vagyok az időhiány miatt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!