Miért van az, hogy ha egy nő teherbeesik úgy, hogy nem akart, majd abortusz lesz a vége, akkor ugyan miért csak a nőt kell felelősségre vonni?
Hiszen 50-50% a része a két félnek. Ezzel nem azt állítom, hogy a védekezés nélküli szex javallott, mindössze annyit, hogy hiányolom a másik fél felelősségre vonását.
A szívhang törvény sem a magzatról szól, hanem a nő megalázásáról. Az "apának" miért nem kell meghallgatnia az abortusz előtt?
Egyébként azt még hozzáteszem, hogy nem vagyok abortusz ellenes. Amennyiben védekezés mellett becsúszik, és még nincsenek a gyerek érkezésére felkészülve, akkor egyértelműen az abortusz a helyes döntés. De persze vannak azok az esetek, amikor felelőtlenség okozza a bajt, és ilyenkor valamiért általánosságban (nem mindig) csak a nő van felelősségre vonva.
Szerintem js hülyeség hogy így ítélkeznek az emberek.
Én 100%-ig annak a pártján vagyok, hogy a nő dönthessen a testéről. Számomra vitán felüli, hogy a testi önrendelkezés minden embert megillet, és egy sejtcsomó a méhemben nem ér többet, mint én.
No de...
Ha 100%-ig a nő döntése az abortusz, akkor 100%-ig a nő felelőssége is. Nem a terhességről beszélek, ahhoz nyilván két ember kell, de mivel a nő (nagyon helyesen) egyedül dönt a terhesség megszakításról, és mert a férfinak (nagyon helyesen) semmi beleszólása nincs ebbe, így bizony nemcsak a jogok, hanem a felelősség is egyedül a nőé. Ez így fair.
Köszönöm! Végre valaki érti miről beszélek. Bár lehet nem jól fogalmazok, de örülök hogy végre valaki érti.
Igen, valóban. Igazad van. A kettő együtt nem megy. Szóval így végül is akkor érthető hogy miért inkább a nők vannak felelősségre vonva. Nem várhatjuk el, hogy ne csak minket vonjanak felelősségre úgy, hogy közben azt elvárjuk (jogosan) hogy kizárólag mi nők dönthessük a saját testünkről. Szóval igazából meg van a válasz a kérdésemre, köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!