Szoktál borravalót adni pincérnek, postásnak, futárnak, stb. ?
Magyarországon akkor adok pincérnek, pultosnak, ha elégedett vagyok, szóval ha kedves, figyelmes volt, segített esetleg dönteni, válaszolt a kérdéseimre, ilyesmi. Futárnak nem szoktam, mert előre ki van már fizetve, kp nincs nálam általában, sokszor nem is vagyok itthon, csak berakja az udvarra a csomagot. Postással pláne nem találkozom.
Szolgáltatók közül aki vállalkozó, annak nem nagyon szoktam adni, hiszen ő szabja az árát. Max akkor, ha beletett valami pluszt. Egyedül a fodrászomnak adok mindig, mert a lánya hozzám jár (körmös vagyok) és ő is mindig ad. Én amúgy sosem várom el, és egyáltalán nem számít nekem, hogy ki ad és ki nem.
Max. a fodrásznak és a kajakihordónak, de nem szívesen.
Indiában bevezették anno a 0-ás rúpiát, amivel ki lehet fejezni a másik felé, hogy nem ért egyet a jatt adásával így tőle ne is várjon ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!