Szoktál borravalót adni pincérnek, postásnak, futárnak, stb. ?
A pincéreknek mindig adok, mert eddig egy bunkó, béna pincérrel se volt szerencsém, és mivel egyetem mellett én is voltam pincér, ezért van bennem egy ilyen ösztönös szimpátia, hiszen voltam a másik oldalon.
A postásoknak nem szoktam, bár velük általában nem is szoktam találkozni, mert amikor jönnek, vagy alszok még, vagy már nem vagyok otthon.
A futároknak általában csak akkor szoktam, ha készpénzzel fizetek, és mondjuk kilenc euróért rendeltem egy pizzát, akkor azt a maradék egy eurót tartsa meg. Nem vagyok olyan rossz helyzetben, hogy ilyen apróságokért kapkodjak.
Kedvencem az a kávézó, ahol pultnál rendelsz, sorszámot kapsz, és ha elkészült, kiviszed a saját asztalodhoz, utána pedig ha végeztél, vissza is viszed. És akkor a képernyőn ott van, hogy 5-10-20-0% borravalót akarok adni.
Mire?
"Kérdező "minden Forint ki van számolva", de azért éttermekbe jársz, mesélj még"
Ki mondta, hogy étterembe járok ? Csak példának soroltam fel. Vegyél vissza kicsit az arcodból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!