Szoktál borravalót adni pincérnek, postásnak, futárnak, stb. ?
Nem. Eleve nem nagyon veszek igénybe ilyen szolgáltatásokat (csomagot automatába rendelek, nem találkozok a futárral)
Étteremben néha veszek elvitelre kaját (szóval pultnál rendelek és viszem is, nem kell pincér)
De ha vennék igénybe ilyeneket is max akkor adnék ha felülmúlták a várakozásaim és extra gyors/kedves volt. Amúgy kap fizut a főnökétől.
#12 vagyok
Miért lettem rommá pirosozva? A kérdésre válaszoltam szerintem. :D
Én afféle gyakorlatias "spiri" vagyok, azaz a spirituális dolgokat a mai világba itegrálva alkalmazom. De hogy jön ez ide?
Úgy, hogy a pénz az a tárolt energia. A világ az energiák áramlásából áll, a világ működésének, rezgésének elengedhetetlen része az áramoltatás.
Ha nem áramoltatsz, az egy elakadás, megrekedés.
Nem véletlen van az, hogy ismerek olyan spúr faszari szarrágó embereket, akik az anyjukat megbasznák 2 fillérért és inkább nem hugyozik, hogy ne kelljen fizetni érte, de érdekes módon ezek az emberek sosem gazdagodnak meg, nem sokra viszik, legtöbbször sosincs pénzük stb.
Ha adok némi jattot - vendéglátásban 10-15% - futárnak a vásárlás értékétől fügően felkerekítem a legközelebbi 500 vagy 1000 forintig, akkor az illetőnek örömet szereztem, ez egy pozitív energia, ami rám is kihat. A pénzemet önkéntesen áramoltattam, ami a nagy körforgásban úgyis vissza fog térni. Én fejben úgy is "könyvelem", hogy ez nem vág földhöz, tehát akkor megyek étterembe és úgy választok, hogy a rászánt keretből ez kijöjjön. És azóta sokkal jobban működik is az életem, amióta így gondolkodom és nem kezdem el tudományosan levezetni, hogy kinek mi van a bérébe beépítve, meg hogy különben is miért is adjak többet stb. Ez sem szemétség, mert nem kötelező a jatt, de a nagyvonalúság nálam mindig kifizetődőbb volt, mint a kicsinyesség.
De én is “fukar” vagyok és így kaptam. Gondolom akkor van pár user aki mindenkire nyomja a pirosat, el se olvassa a választ…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!