Olyan lehetséges, hogy a pincérnek azzal a feltétellel adok borravalót, hogy el kell tennie magának az egészet?
Mondhatsz, de a pincér nem teheti meg, ez ugyanis hivatalosan lopásnak számít.
Az egyetlen, amit tehetsz, ha zárás után megvárod az utcán és ott adsz neki pénzt, az ugyanis már nem az étterem területe.
Hm. Ha engem félreeső helyre hívnának, hívnám az asszonyt, hogy ma alighanem a sürgősségin fogok jajveszékelni. Ha túlélem.
Nem ismerem az éttermek belső világát. Ha adott helyen az összedobjuk-elosztjuk a renszer, akkor nem fog menni.
Meg kell érdeklődni, hogy lehetséges-e. Én voltam már úgy baráttal étterembe, hogy amúgy minden tök jó volt, de főleg a kiszolgálásra adtunk volna, ám a számlát egy vadidegen pincér hozta ki, és akkor rákérdeztünk, és mondtuk, hogy mi az xy-nak szeretnénk adni a borravalót.
A félreeső helyre menést, hosszas megvárást nem javaslom, egyrészt ennyire ne spilázd túl, másrészt meg tényleg akár még ijesztő is lehet a másiknak.
Ha nem tudsz csak neki adni, akkor meg döntsd el, hogy így is megéri-e! Ha nagyjából elégedett vagyok, én szoktam adni, tehát nem csak a tökéletességre.
„de amúgy őt leszámítva nem igazán vagyok elégedett a hellyel, szeretném, ha nem kérné el tőle és osztaná el?”
Na, ez már túltolt, ilyet nem kell hozzátenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!