Olyan lehetséges, hogy a pincérnek azzal a feltétellel adok borravalót, hogy el kell tennie magának az egészet?
Ha nem voltál elégedett sem a kajával, sem a hellyel, akkor nem adsz borravalót. ENNYI.
Ha pedig belezúgtál a pincérbe, azt a ne a munkahelyén, munka közben közöld vele.
nekem tenyleg volt egy ilyen vendegem anno.
Egyetem mellett tavaly nyaron dolgoztam Pesten egy kavezoban.
Nalunk is ugy volt, hogy az összes tipp, ment a közösbe es a muszak vegenel fel lett osztva (hozza teszem volt hogy a fonok tuti rakott el belöle..)
Mindenkepp volt egy ferfi aki csomoszor jött...mivel felismertem egy ido utan csak kedves akartam lenni es megkerdeztem megint ugyanazt keri mint a multkor...
Gyorsan megbantam hogy ilyen kedves voltam :D
Este 00.30kor hagytam el a munkat es kinnt vart ram es megköszönte es adni akart 10 ezer forintot. Tenyleg nemtudom lett e volna valami vagy sem, en ugy megijedtem hogy megköszöntem es azt mondtam a baratom meg bennt var ram es vissza futottam.
Soha többe nem lattam. Talan neki is ciki volt
Voltam pincér. Kellemetlen mikor a vendégnek meg kell magyarázni, hogy kihez jut el a pénz. Vendéglátás egy csapatmunka, de alapvetően a felszolgálásért adod. Mindig a beosztottak fizetésétől függ, hogy hogyan osztja fel a főnökség. Sok felszolgálónak a bére még a fele sincs a szakácsokénak, ők általában eltehetik, de még így sem gyű
biztos, hogy össze szednek annyit mint a szakácsok. A beugrós pincérek szintén jobban keresnek, mivel fix összeget kapnak, ezért nekik illegális eltenni a borravalót, mondhatni lopás. A fizettető pincérek is beteszik a kasszába és felírják, mivel ők kezelik a kasszát a borravaló akkor tehető csak el, ha a kassza a nap végén stimmel. Persze itt már csak megbeszélés kérdése, hogy felosztják-e vagy sem, de mivel a főpincéren kívül szinte mindenki fix fizetést kap, így általában az ő fizetéskiegészítése a jatt, mert abból a munkaadó készpénz esetén nem adózik. Más esetekben elosztják, de zsebre senki sem tehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!