Ha adnék pár milliot neked, azzal a feltétellel hogy évvégére megduplázod, hogyan tennéd?
A meg kell dupláznod, az mondjuk olyan hogy nem lehetsz deficites.
Pl szerencsejáték nem jöhet szóba meg ilyenek
Nem tudnám megduplázni.
Ha ez reális lenne, nem 16% lenne az állampapír kamata, hanem 116%.
Én anélkül is duplázok-triplázok, hogy adnál nekem akár csak egy forintot is.
S hiába írom le, hogyan csinálom, azt én csinálom és nem te. Nekem sikerül, neked meg majd csak akkor fog, ha megtanulod és megtapasztalod azt, amin én már túlvagyok.
Valójában napi 1-2%-ot csinálok. Tőzsde. Részvény. Forex. Skalp. Daytrade. Rövid swing.
Utóbbi hónapokban pl. az EUR/HUF short baromi sokat hozott. Önmagában csak ez 0,38% kamatot termel naponta (tehát, éves szinten csak a kamat duplázza a tőkét), s ebben még nincs benne az árfolyamhozam. Ez csak a swap/kamat.
@2
Pedig teljesen reális, csak épp az állampapírt nem azért találták ki, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy az állam ingyenhitelhez jusson. Tőled, aki megveszi az "álompapírt", s közben az infláció miatt elszegényedsz...
Ez eléggé elnagyolt kérdés.
Megduplázom de ehhez elég ha nem vagyok deficites??? Tehát adsz egy milliót és év végére ez ne legyen kevesebb, vagy növeljem az értékét a mindenkori inflációval hogy legalább a vásárlóereje megmaradjon? Esetleg elég hogy ha te húszezresben adod a milliót és én év végén tízezresben adom vissza? Mivel mennyiségileg akkor megdupláztam de számszakilag ugyanannyi.
Short, a long elleniránya.
Pl. az EUR/HUF árfolyam esetében a forint erősödésére felvett pozíció a short, a forintgyengülésre felvett pozíció a long.
Minden tőzsdei charton a felfelé mozgás a long irány, a lefelé mozgás a short irány.
Most duplázni kell vagy megtartani (="ne legyen deficites")? :D
Utóbbi esetben betenném a fiókba/bankba/állampapírba (ha cél, hogy reálérteke is maradjon.)
Esetleg vennék egy benzines használt autót és anyáméknál parkoltatnám egy évig a lakótelepen (hogy parkolási díj se legyen.)
Ha valóban a duplázás, akkor 3 hónapon belül fölmondanék a jelenlegi helyemen, kidolgoznék egy tervet 3 hó tanfolyamra + önképzésre, a maradék 6 hónapban pedig 3x keresnék mint most, azaz kb havi 1,5 M Ft-ot.
Az első 3 hónap nullszaldó.
A második 3 hónap 3 M Ft mínusz, nulla bevétel, 1,5 M kiadás, 1,5 képzés (tegyük föl, ennyit "kaptunk".)
Az utolsó 6 hó nyeresége 6×1 M Ft. Tehát dupláztunk.
24 hónappal szerintem reálisabb (6 hó munka és tervezés, 6 hó tanulás+önkepzés+munkakeresés, 12 hó munka kisebb mértékű fizetésemelkedéssel.)
Röviden: tanulj és dolgozz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!