Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha adnék pár milliot neked,...

Ha adnék pár milliot neked, azzal a feltétellel hogy évvégére megduplázod, hogyan tennéd?

Figyelt kérdés

A meg kell dupláznod, az mondjuk olyan hogy nem lehetsz deficites.

Pl szerencsejáték nem jöhet szóba meg ilyenek

#pár millió
2023. ápr. 25. 15:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy
2023. ápr. 25. 16:00
 2/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudnám megduplázni.

Ha ez reális lenne, nem 16% lenne az állampapír kamata, hanem 116%.

2023. ápr. 25. 16:03
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Én anélkül is duplázok-triplázok, hogy adnál nekem akár csak egy forintot is.

S hiába írom le, hogyan csinálom, azt én csinálom és nem te. Nekem sikerül, neked meg majd csak akkor fog, ha megtanulod és megtapasztalod azt, amin én már túlvagyok.

Valójában napi 1-2%-ot csinálok. Tőzsde. Részvény. Forex. Skalp. Daytrade. Rövid swing.

Utóbbi hónapokban pl. az EUR/HUF short baromi sokat hozott. Önmagában csak ez 0,38% kamatot termel naponta (tehát, éves szinten csak a kamat duplázza a tőkét), s ebben még nincs benne az árfolyamhozam. Ez csak a swap/kamat.

2023. ápr. 25. 16:07
 4/20 anonim ***** válasza:

@2

Pedig teljesen reális, csak épp az állampapírt nem azért találták ki, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy az állam ingyenhitelhez jusson. Tőled, aki megveszi az "álompapírt", s közben az infláció miatt elszegényedsz...

2023. ápr. 25. 16:09
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
3: Mi az a short?
2023. ápr. 25. 16:09
 6/20 anonim ***** válasza:
61%
4: De akkor mért nem vállalsz el másoknak 80%-ot mondjuk?
2023. ápr. 25. 16:10
 7/20 anonim ***** válasza:

Ez eléggé elnagyolt kérdés.

Megduplázom de ehhez elég ha nem vagyok deficites??? Tehát adsz egy milliót és év végére ez ne legyen kevesebb, vagy növeljem az értékét a mindenkori inflációval hogy legalább a vásárlóereje megmaradjon? Esetleg elég hogy ha te húszezresben adod a milliót és én év végén tízezresben adom vissza? Mivel mennyiségileg akkor megdupláztam de számszakilag ugyanannyi.

2023. ápr. 25. 16:11
 8/20 anonim ***** válasza:

Short, a long elleniránya.

Pl. az EUR/HUF árfolyam esetében a forint erősödésére felvett pozíció a short, a forintgyengülésre felvett pozíció a long.

Minden tőzsdei charton a felfelé mozgás a long irány, a lefelé mozgás a short irány.

2023. ápr. 25. 16:13
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Most duplázni kell vagy megtartani (="ne legyen deficites")? :D

Utóbbi esetben betenném a fiókba/bankba/állampapírba (ha cél, hogy reálérteke is maradjon.)

Esetleg vennék egy benzines használt autót és anyáméknál parkoltatnám egy évig a lakótelepen (hogy parkolási díj se legyen.)

Ha valóban a duplázás, akkor 3 hónapon belül fölmondanék a jelenlegi helyemen, kidolgoznék egy tervet 3 hó tanfolyamra + önképzésre, a maradék 6 hónapban pedig 3x keresnék mint most, azaz kb havi 1,5 M Ft-ot.

Az első 3 hónap nullszaldó.

A második 3 hónap 3 M Ft mínusz, nulla bevétel, 1,5 M kiadás, 1,5 képzés (tegyük föl, ennyit "kaptunk".)

Az utolsó 6 hó nyeresége 6×1 M Ft. Tehát dupláztunk.

24 hónappal szerintem reálisabb (6 hó munka és tervezés, 6 hó tanulás+önkepzés+munkakeresés, 12 hó munka kisebb mértékű fizetésemelkedéssel.)

Röviden: tanulj és dolgozz :D

2023. ápr. 25. 16:28
 10/20 anonim ***** válasza:
Titok. De menne.
2023. ápr. 25. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!