Elég volt vajon a pincérnek ennyi borravaló?
Hajdúszoboszlón, egy híres magyar város, a turizmus miatt, bementem egy étterembe nem volt olcsó és ettem egy sültkrumpli+sajttal, hagymával töltött sertésszeletet. Ez így egyben 4.390 forint volt.
Evés után távozás előtt, amikor fizettem, egy ötezrest adtam, mert az volt és gondoltam adok borravalót is. Mondtam jeki, hogy 4.500-ból kérek vissza. Megköszönte és vissaadott 500 forintot.
Ennyi, azaz 110 forint elég volt bórravalónak?
Csak azért kérdezem, mert a pincerek, azért, hogy olyan udvariasak, kedvesek, nagyon kedvesen beszélnek, hallottam már, hogy képesek megbosszulni máskor, ha bemegy az az ember, aki nem dott borravalót és gusztustalan dolgot is csinálnak a kajájával az embernek.
Ha benne van a szervízdíj, ennyit akkor is adok, ez csak kerekítés, nem jatt.
#7, bármilyen hihetetlen számodra, a mai napig van olyan vendég, aki szemrebbenés nélkül odaadja a 10-20 százalékot, még nagyobb összegű számlára is. Nem kötelező, de adható. És olyan is van, aki a 144390-re is 110-et adna. Nem vagyunk egyformák.
Egyszer egy internetkávézóban voltam, az ott dolgozó ismerősömhöz mentem. Bejött egy 18 év körüli lány fenymásoltatni és kereken 200 forintot kellett érte fizetni. Egy ezressel fizetett és intett, mobdta, hogy nem kér vissza, majd elment. Amikor kiment, az ismeròsöm mondta, hogy "Kaptam 800 ft borravalót".
Ilyen is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!